El ministre Miquel Iceta visita la Santboiana amb motiu del seu centenari

El ministre de Cultura i d’Esports del Govern central visita les instal·lacions del degà per conèixer de primera mà l’intens programa d’activitats organitzat per celebrar els seus cent anys d’història.

Visita de Miquel Iceta a la Santboiana // Jordi Elías – UE Santboiana

Miquel Iceta, ministre de Cultura i d’Esports del Govern d’Espanya, ha visitat les instal·lacions de la UE Santboiana amb motiu dels cent anys d’història del degà. El ministre ha estat rebut per Miquel Martínez, president del club, i Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat. També hi han assistit altres representants del club, de l’Ajuntament i de la Federació Catalana de Rugbi. Iceta ha signat al Llibre d’Honor i ha mantingut una trobada amb els jugadors del primer equip masculí sobre la gespa de l’estadi Baldiri Aleu.

El degà celebra el seu centenari amb diferents activitats esportives i socials fins al setembre del 2022. Totes elles han estat el centre al voltant del qual ha girat la reunió institucional. Entre els actes es troben una exposició fotogràfica, un documental històric, el partit del primer equip contra el XV President de França o un clínic de tècnics de rugbi femení. La política de suport al planter i la línia ascendent del rugbi femení han estat altres temes tractats.

«Hem pogut donar a conèixer al ministre de Cultura i Esports els 100 anys de la Unió Esportiva Santboiana i els valors del rugbi», destaca el president, Miquel Martínez. Per la seva banda, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, ha destacat «el compromís del club amb la promoció del rugbi femení i la seva qualitat d’ambaixador de la ciutat al món».

La Santboiana, fundada oficialment el 4 de juliol de 1921, ha guanyat 7 Lligues de Divisió d’Honor, 12 Copes del Rei, 4 Copes Ibèriques i 3 Copes dels Pirineus, entre d’altres trofeus, durant els seus 100 anys. L’últim títol a nivell estatal és la Copa del Rei del 2017, a Valladolid. Aquest any ha guanyat la Supercopa de Catalunya per segona vegada.

Recomanacions personalitzades