La UE Santboiana celebra el centenari amb multitud d’iniciatives

El degà del rugbi estatal compleix 100 anys d’història i presenta oficialment el calendari d’actes previstos per als propers mesos.

Imatge de la presentació // Unió Esportiva Santboiana

Aquest dimarts la UE Santboiana ha fet la presentació oficial del seu centenari a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona. En l’acte s’ha explicat el calendari previst per als propers mesos per celebrar aquesta efemèride del degà.

Teresa Cunillera, delegada del govern central a Catalunya; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Miquel Martínez, president de la UE Santboiana; Ignasi Planas, president de la Federació Catalana de Rugbi; i David Escudé, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, han estat algunes de les personalitats assistents a l’acte de presentació.

Trino Puig, president de la Comissió del Centenari, ha explicat alguns dels actes previstos. Destaquen un Mundial de rugbi inclusiu, un partit internacional masculí en un estadi gran o la potenciació del rugbi femení. També un Torneig Internacional de Veterans amb la participació del Toulouse, un museu del rugbi a Sant Boi, un documental històric sobre la Santboiana o reconeixements a persones del club. Per últim, s’ha presentat la nova samarreta dels equips.

Imatge de l’acte al Baldiri Aleu // Ajuntament de Sant Boi

La UE Santboiana va donar el tret de sortida a la celebració del seu centenari el passat diumenge al Baldiri Aleu. Diverses personalitats polítiques van assistir a l’acte institucional del 4 de juliol. El matí d’aquest dia tan especial per a la Santboiana es va iniciar amb una trobada d’Escoles a la gespa del Baldiri Aleu. Posteriorment, l’acte institucional. Entre els assistents hi van estar Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Miquel Martínez, president de la UE Santboiana; i Rosa Aleu, filla de Baldiri Aleu, el fundador del club.

Aquest acte va ser el primer de molts que es realitzaran en l’any del centenari del degà del rugbi estatal. El centenari ha estat declarat com a Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic. Alguns carrers del municipi fan referència a l’efemèride amb cartells commemoratius als fanals.

Centenari de la Santboiana // Jordi Elías – UE Santboiana

La Santboiana ha guanyat 7 Lligues de Divisió d’Honor, 12 Copes del Rei, 4 Copes Ibèriques i 3 Copes dels Pirineus, entre d’altres trofeus, durant els seus 100 anys. L’últim títol a nivell estatal és la Copa del Rei del 2017, a Valladolid.

Recomanacions personalitzades