La Santboiana es proclama campiona de la Copa del Rei de rugbi

L’equip que entrena Lewis Williams s’ha imposat al SilverStorm El Salvador a la final que s’ha jugat a l’estadi José Zorrilla de Valladolid amb una nombrosa presència d’afició catalana a les graderies. Sant Boi celebrarà la victòria aquest dilluns.

L'equip ha acelebrat al camp la victòria // Federación Española de Reugby

L’equip ha acelebrat al camp la victòria // Federación Española de Reugby

La Unió Esportiva Santboiana s’ha proclamat campiona de la Copa del Rei de rugbi després de guanyar per 16-6 al SilverStorm El Salvador a la final disputada al José Zorrilla de Valladolid aquest diumenge 30 al matí. El degà ha aconseguit un títol que se li resistia en les últimes temporades. Una alegria per a l’afició catalana desplaçada a Valladolid que ha gaudit del partit dels seus jugadors.

El partit, arbitrat per Alhambra Nievas, ha començat amb molta igualtat. Abans del descans, el conjunt castellà s’ha avançatr en el marcador amb un cop de càstig transformat per Jaime Mata. A la segona part, Brad Truesdale ha establert l’empat a 3 amb un cop de càstig i pocs minuts després Alberto Millán ha avançat els catalans amb un xut a pals 6-3.

La Santboiana ha ampliat el marcador quan Nicolás Francisquelo ha plantat la pilota a la zona de marca després d’una recuperació i una assistència de Liam Mitchell. Alberto Millán no ha fallat en el xut a pals i el degà s’ha situat amb un 13-3 favorable que li obria les portes del títol davant d’una afició catalana entregada als jugadors de Lewis Williams. El Salvador ha retallat distàncies amb un cop de càstig de Jaime Mata que col·locava el 13-6 a l’electrònic. A pocs minuts del final del partit, Alberto Millán ha sentenciat amb una nova transformació per situar el 16-6 definitiu.

Celebració a Sant Boi aquest dilluns

L’equip santobià compartirà el triomf amb els aficionats de la ciutat aquest dilluns 1 de maig. A les set de la tarda, l’equip pujarà al balcó de la Casa de la Vila per oferir el trofeu a tota la ciutat.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i altres membres del consistori, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat aquest diumenge, on també ha qualificat el resultat de «triomf històric».

Ara, la lliga

És la dotzena Copa del Rei de la història de la Santboiana. Disset anys després ha arribat un nou títol de Copa per a les vitrines del club després de diverses finals que es van escapar en les últimes temporades.

El pròxim objectiu del degà és la Lliga. En el play-off pel títol de la Divisió d’Honor s’enfrontarà al Complutense Cisneros al Baldiri Aleu a partit únic per un lloc a les semifinals.

Recomanacions personalitzades