La Santboiana ofereix a l’afició la Copa del Rei

Una representació del degà del rugbi espanyol ha ofert a Sant Boi la Copa del Rei conquerida aquest diumenge a la final contra El Salvador a Valladolid.

L'equip ha celebrat la victòria des del balcó de l'ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

L’equip ha celebrat la victòria amb els santboians // Ajuntament de Sant Boi

La Unió Esportiva Santboiana ha celebrat aquest dilluns a la tarda amb l’afició de Sant Boi la dotzena Copa del Rei de rugbi que va guanyar aquest diumenge en derrotar a la final el SilverStorm El Salvador 16-6 a l’estadi José Zorrilla de Valladolid. Ha estat un ambient festiu on l’afició ha pogut gaudir de l’èxit ambels seus jugadors.

La celebració del títol ha començat amb una rua que ha portat l’equip català des de l’estadi Baldiri Aleu en direcció a la plaça de l’Ajuntament, punt culminant de la festa on ha estat rebut amb crits de “Campions, campions”. S’ha fet un passadís d’honor al ritme d’una batukada. Una representació del club ha pujat al balcó de la Casa de la Vila, acompanyada per l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i altres membres de la institució, on ha ofert el trofeu a Sant Boi i s’ha adreçat a l’afició que omplia la plaça de gom a gom en una tarda màgica a la ciutat. Unes 2.000 persones hi han assistit, segons ha afirmat l’Ajuntament en un comunicat.

Moret ha valorat la tasca del club com «un exemple» i ha destacat del títol: «ens omple d’orgull com a ciutat i ens fa sentir un Sant Boi millor». Ha elogiat a l’afició i a la Santboiana.

El president del club, Miquel Martínez, ha explicat que el títol «és el fruit de tota una temporada treballant i de molts anys d’esforços que ara es veuen recompensats». Ha donat les gràcies a l’afició, al poble i a les entitats pel seu suport a l’equip.

A per la Lliga

L’entrenador Lewis Williams, altres membres del cos tècnic i els jugadors han destacat la gran rebuda que van tenir a Valladolid per part de l’afició. Han dit que “això no s’acaba aquí” i que van «a per la Lliga».

És el primer títol de la Santboiana des del 2006, en què va guanyar la Lliga. El campionat domèstic de la Divisió d’Honor és el pròxim repte del degà. A la primera eliminatòria del play-off s’enfrontarà al Complutense Cisneros de Madrid al Baldiri Aleu a partit únic amb l’objectiu d’arribar a les semifinals.

Recomanacions personalitzades