Els Reis d’Orient tornaran a desfilar per Sant Boi

Finalment, la cavalcada podrà celebrar-se a la ciutat, però amb mesures de seguretat. Per evitar aglomeracions, no hi haurà espectacle de benvinguda i no es llançaran caramels des de les carrosses.

Enguany no hi haurà espectacle de benvinguda ni es llançaran caramels des de les carrosses // Arxiu – 2020

La cavalcada dels Reis Mags d’Orient d’aquest 2022 estarà marcada per la pandèmia. El dimecres 5 de gener, la nit més màgica de l’any, els reis tornaran a Sant Boi per omplir d’alegria i il·lusió als nens i nenes de la ciutat. Les carrosses tornaran a desfilar de nou pels carrers, però amb certes mesures de seguretat.

A les cinc de la tarda donarà el tret de sortida la cavalcada. La comitiva reial sortirà del parc de la Muntanyeta, seguirà pel carrer Baldiri Aleu i passarà per la ronda de Sant Ramon, l’avinguda Onze de Setembre, la plaça de Catalunya, el carrer Francesc Macià, el de Lluís Pascual Roca, la Riera Basté i Eusebi Güell. De nou agafarà la ronda de Sant Ramon fins al carrer Frederic Mompou; passarà per Rubió i Ors, Girona i Pablo Picasso, per la plaça Salesians, pel Carles Martí, enfilarà la rambla Rafael Casanova i finalitzarà el seu recorregut a la plaça de l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament exposen que «les circumstàncies derivades de la situació que estem vivint fan molt necessari que es compleixin les mesures sanitàries establertes«, pel que demanen fer un ús correcte de la mascareta en tot moment i, en la mesura del possible, mantenir les distàncies i seguir la cavalcada des dels carrers més amples del recorregut. A més, per evitar aglomeracions «intenses«, enguany no hi haurà espectacle de benvinguda a la plaça de l’Ajuntament, ni tampoc es llançaran caramels des de les carrosses en cap tram del recorregut. 

Els Reis hauran també hauran de dur posada la mascareta

El departament de Salut de la Generalitat anunciava fa uns dies l’obligatorietat de què els Reis d’Orient portin posada la mascareta a totes les cavalcades que se celebrin a Catalunya. A més, els nens majors de sis anys també l’hauran de dur posada i recomanen el seu ús pels petits d’entre 3 i 5 anys.

Les carrosses, obra de les entitats santboianes

En la creació de les carrosses, l’escenografia, el vestuari i l’attrezzo de la cavalcada hi han participat unes mil persones voluntàries de diverses entitats de Sant Boi: AFA Benviure, Centre Obert Ginkgo, Comissió de Festes Cooperativa i Molí Nou, Diables de Casablanca, Esplai Cargol, Federació Els Garrofers, Feinart, Gegants de Casablanca i Tots som Santboians. Tot plegat, sota la direcció artística de les santboianes Lola Cabello, Pepi Hernández i Laura del Valle.

A més, el cartell de l’esdeveniment és obra de l’il·lustrador Toni Carbos i de la dissenyadora Neus Pacheco, tots dos de Sant Boi.

Cartell de la cavalcada 2022 // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades