Sant Boi inicia la campanya de les municipals amb nou candidatures

A les 12 de la nit, els partits han arrancat el període electoral amb una enganxada de cartells simbòlica, en un procés que culminarà el dia 26 de maig amb la celebració de les eleccions.

Els candidats a les eleccions municipals del 26 de maig // Cedida

La tradicional enganxada de cartells ha donat el tret de sortida aquesta mitjanit a la campanya electoral per les eleccions municipals del 26 de maig a Sant Boi. Seran 15 dies d’actes, mítings i passejades a la cerca del vot. Un procés que culminarà amb la jornada de reflexió i la cita amb les urnes dels santboians i santboianes. En aquesta ocasió, els electors ho tindran més difícil que mai, ja que hauran d’escollir entre nou formacions polítiques: PSC, Sant Boi en Comú, C’s, ERC, Podem, PP, Junts per Sant Boi, Guanyem Sant Boi i Vox.

PSC: una llista continuista

Els tres primers llocs de la llista del PSC són els mateixos que a les eleccions del 2015. A més de Lluïsa Moret, l’actual alcaldessa que l’encapçala, José Ángel Carcelén, tinent d’alcalde d’Economia, i Salut González, tinenta d’alcalde de Drets Socials i Igualtat, tornaran a ser el número 2 i el 3. Durant la presentació de la seva candidatura, Moret es va reivindicar com l’únic antídot possible per frenar les retallades de drets. “Som els únics que podem aturar l’avenç d’aquells que volen fer retrocedir i retallar els drets i les llibertats”, va assegurar.

Consulta la llista sencera aquí

Sant Boi en Comú: Llista cremallera amb experiència de govern

Alba Martínez encapçalarà la candidatura de Sant Boi en Comú a les eleccions municipals del 26 de maig. La tinent d’alcalde i actual responsable d’Educació a l’Ajuntament lidera una llista ‘cremallera’, en la qual va de número dos l’actual regidor de Participació, Daniel Martínez. La formació, sòcia del PSC al govern municipal, assegura que s’ha buscat l’equilibri entre l’experiència i la joventut.

Els responsables de Sant Boi en Comú asseguren que la llista “aconsegueix un equilibri perfecte entre l’àmplia trajectòria de lluita que representen algunes persones i la força i rebel·lia que representen les més joves; totes ens deixarem la pell per fer de Sant Boi una ciutat més innovadora, cohesionada i sostenible”.

Consulta la llista sencera aquí

C’S: Olga Puertas repeteix com a candidata

Tot i no haver fet una presentació pública de la candidatura, l’actual regidora de C’s a l’Ajuntament de Sant Boi, Olga Puertas, repeteix com a alcaldable. Puertas, que fins l’any 2014 havia militat al PP, ja es va sumar al projecte del partit taronja fa quatre anys. La candidata reivindica com a pilars la regeneració política i la transparència dels comptes municipals, especialment de les empreses públiques.

ERC: Mateix candidat per trencar amb les inèrcies del PSC

La candidatura dels republicans, encapçalada per segona vegada seguida per Miquel Salip, tindrà a Rosa Mur com a número 2 i a Jaume Sans, regidor a l’oposició en aquest mandat, com a número 3. L’alcaldable reivindica la defensa dels serveis i de l’espai públic.

ERC reivindica el seu lideratge en la construcció d’una nova majoria a Sant Boi. L’alcaldable Miquel Salip defensa la necessitat de bastir noves aliances per superar la fase “en què els municipis només fan de dispensadors de serveis”.

Consulta la llista sencera aquí

Candidatura conjunta de Podem amb EUiA

Jorge Romero serà l’alcaldable per la formació en una llista en què els dos partits tindran el mateix pes. Romero, portaveu a l’Ajuntament de Gent de Sant Boi, una agrupació que ja no es torna a presentar, critica que ICV ni tan sols hagi respost la seva oferta per concórrer a les eleccions amb una confluència d’esquerres.

La llista «l’hem confeccionat de forma que anem alternant un candidat de Podem i una altra d’EUiA». Així, a Romero l’acompanyaran, Javier Alexandre (EUiA) i Marta Adán (Podem) en les primeres posicions.

Consulta la llista sencera aquí

Marina Lozano, candidata del PP per tercera vegada

Marina Lozano, alcaldable per Sant Boi per tercera vegada amb el PP, aspira a millorar els resultats de les eleccions del 2015, que van relegar de la seva formació de la segona a la sisena força. Un dels cavalls de batalla de l’actual regidora és la millora de la seguretat i la retallada dels sous dels càrrecs públics.

Lozano critica el PSC local, el projecte del qual va titllar de «esgotat» i que havien creat «una estructura municipal insostenible». Sobre la ciutat, Lozano recorda que Sant Boi lidera el rànquing d’atur de la comarca i alerta que les empreses municipals presenten una situació «delicada». Per tot això, Lozano diu que la seva voluntat és «governar per a tots» i anuncia que, en cas de guanyar l’alcaldia, rebaixarà els sous de l’alcaldessa i els regidors un 20%, un 10% l’IBI i ajudes als emprenedors.

Junts per Sant Boi s’envolta d’independents

Jordi Garcia, únic regidor que té ara la formació postconvergent a l’Ajuntament de Sant Boi, es rodeja d’independents en la seva llista de Junts per Sant Boi.

Un total de 17 de les 35 persones que formen part de la candidatura no són militants del partit i, per tant, concorren en qualitat d’independents a les eleccions locals. També hi ha un representant de les joventuts de la formació, les JNC. «És una llista electoral transversal», ha descrit, Garcia. “Una llista de poble amb molts independents que provenen de diverses entitats i de la societat civil de la ciutat”, han afegit.

Consulta la llista sencera aquí

Guanyem Sant Boi, amb presència de l’activisme social

Laura Fernández encapçala la candidatura paritària de la Guanyem Sant Boi les eleccions municipals i Xavier Pedrós la tanca. Pedrós és el president de la Fundació Marianao i té una experiència àmplia en el tercer sector. Guanyem Sant Boi és un nou partit impulsat per la CUP, que en els anteriors comicis es va integrar en la candidatura de Gent de Sant Boi.

La cap de llista de Guanyem Sant Boi, Laura Fernández, ja va anar de número 12 l’any 2015. Fernández, de 28 anys, estarà acompanyada per Juan Antonio Geraldes, de 30 anys, en el número dos. Els dos són reconeguts per la seva llarga trajectòria en l’activisme social i veïnal de Sant Boi. Aquesta tendència es repeteix a tota la candidatura. De fet, el darrer de la llista és Xavier Pedrós, president de la Fundació Marianao, i amb una experiència àmplia al tercer sector.

Consulta la llista sencera aquí

Les 100 mesures urgents de Vox

Vox va presentar el seu ideari el passat mes d’octubre en un acte al Casal Marianao. Allà, el seu candidat a l’alcaldia Juan José García Carre, acompanyat del coordinador del Baix Llobregat, Ricardo Prehn i el coordinador a Sant Boi, Agustín Cañete, van explicar un paquet de 100 mesures polítiques urgents que plantejaven per a l’Estat espanyol.

Entre les mesures, demanaven la supressió dels ajuts públics a partits polítics, fundacions, sindicats i patronals i organitzacions de proselitisme ideològic. En aquest sentit, reclamen que aquestes entitats siguin subvencionades per les aportacions d’afiliats i simpatitzants. De moment, després de la seva irrupció al Parlament d’Andalusia i la seva futura presència al Congrés dels Diputats, no es té constància que hagin renunciat a aquestes subvencions.

Recomanacions personalitzades