Podem es presenta a les municipals amb una candidatura conjunta amb EUiA

Jorge Romero serà l’alcaldable per la formació en una llista en què els dos partits tindran el mateix pes. Critica que ICV ni tan sols hagi respost la seva oferta per concórrer a les eleccions amb una confluència d’esquerres.

Els candidats de Podem Sant Boi a les eleccions municipals del 26 de maig // Podem Sant Boi

Podem Sant Boi ha anunciat que concorrerà a les eleccions municipals amb una candidatura conjunta amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), fins ara soci de coalició d’ICV al consistori santboià. En unes negociacions que s’han tancat durant el cap de setmana, els dos partits han reafirmat la seva “voluntat política d’acord, diàleg i igualtat”. La llista l’encapçalarà Jorge Romero, actual portaveu del grup municipal Gent de Sant Boi. En aquesta ocasió, Podem anirà de la mà d’EUiA.

Fonts de Podem han assegurat a Sant Boi Diari que “s’han produït contactes amb ICV, però ells es van imposar els cinc primers llocs de la llista i ni tan sols han respost a la nostra oferta per anar junts a les eleccions”. Al desacord entre les dues formacions d’esquerra se suma el d’ICV, que governa amb el PSC a l’Ajuntament de Sant Boi, amb el seu soci: EUiA. Aquestes divergències han fet que ICV, sota la nova marca Sant Boi en Comú, concorri en solitari als comicis del 26 de maig.

Llista alterna de Podem i EUiA

L’alcaldable d’aquesta unió entre Podem i EUiA serà Jorge Romero. Tot i això, les mateixes fonts han assenyalat que la llista l’han “confeccionat de forma que es vagin alternant un candidat de Podem i una altra d’EUiA«. Així, a Romero l’acompanyaran, Xavier Alexandre (EUiA) i Marta Adán (Podem) en les primeres posicions.

Amb la confluència, Podem assegura que “es demostra que les nostres sigles aspiren a aglutinar un veritable projecte comú que presentarem a tots els santboians i santboianes”. Per primera vegada, Podem acudeix amb una marca pròpia a les eleccions municipals de Sant Boi. Abans, s’havia integrat amb Gent de Sant Boi. Durant la presentació de la iniciativa, la formació va instar a ICV que abandonés “la línia de suport al PSC”. De moment, vistos els esdeveniments, sembla que la confluència d’esquerres encara no es concretarà per a les eleccions municipals del 26 de maig.

La llista completa de la candidatura de Podem Sant Boi per a les eleccions municipals

 1. Jorge Romero Gil
 2. Javier Alejandre Casanova
 3. Marta Adan Jimenez
 4. Ivan Gines Ordoñez
 5. Guillermina Antonella Delgado Ramon
 6. Ana Maria Aranda Bosch
 7. Alba Gil Hoyos
 8. Susana Carreras Olmeda
 9. David Marmol Gonzalez
 10. Alfonso Moreno Sanchez
 11. Ramon Antonio Mieres Sanchez
 12. Inmaculada Ramon Cabezas
 13. Mercedes Suarez Suarez
 14. Monica Angles Sues
 15. Manuel Flores Leno
 16. Jose Miguel Gonzalez Pintado
 17. Miriam Martin Manso
 18. Isabel Jimenez Cortes
 19. Niwton Gabriel Reyes Sierra
 20. Juan Fita Carrasco
 21. Irene Guerrero Marco
 22. Francisco Gamiz Redondo
 23. Nerea Gonzalez Ortega
 24. Jose Manuel Lozano Galende
 25. Jose Marcos Agea Bautista

Recomanacions personalitzades