Podem presenta una marca pròpia a les municipals de Sant Boi, però ‘obre la porta’ a una confluència d’esquerres

La formació insta als comuns a abandonar la “línia de suport al PSC”. Després d’un procés de primàries que s’acaba d’iniciar, donarà a conèixer els candidats a principis de febrer.

Reunió de l’executiva de Podem Sant Boi // Podem Sant Boi

Per primera vegada, Podem concorrerà amb una marca pròpia a les eleccions municipals de Sant Boi de Llobregat. Després d’aprovar la seva memòria política el passat mes de desembre, la formació ha decidit confeccionar una llista per presentar-se als comicis. De moment, entre el 16 i el 20 de gener, Podem ha iniciat el procés de primàries per escollir la candidatura. Aquest finalitzarà el pròxim 6 de febrer, quan es proclamin els candidats.

El portaveu del Grup de Treball Municipalista de Podem a Sant Boi, Alfonso Moreno, assegura que “tot i que estem elaborant la candidatura, la nostra preferència és anar a les eleccions amb la fórmula d’una confluència d’esquerres». En aquest sentit, Moreno ha instat a Sant Boi en Comú (antiga ICV), que ara forma part del govern municipal, a sumar-se al seu projecte. Això sí, els hi exigeix que “abandonin la línia de suport al PSC”. Encara que existeixen divergències sobre el model de ciutat o la planificació urbanística, Moreno confia a assolir una entesa. “Si no trobem punt d’acords, anirem amb una marca pròpia a les eleccions”.

Confluència d’esquerres

Podem Sant Boi vol aconseguir una confluència d’esquerres per a les pròximes eleccions municipals. De fet, Moreno recorda que el grup municipal de Gent de Sant Boi, que ara està present al consistori, està format per persones de Sant Boi en Comú i de la CUP. De moment, la CUP ha declinat participar en una llista unitària similar. A l’actual formació de Gent de Sant Boi també hi ha membres de Podem Sant Boi, “tot i que ara ja estem preparats per afrontar el repte de presentar-nos en solitari en cas que sigui necessari”, apunta Moreno.

Podem Sant Boi ha elaborat la seva memòria política, que li servirà de base per afrontar a les eleccions municipals del 26 de maig. En el document, ja aprovat per les bases, es diu que “allarguem la mà a altres formacions polítiques afins del municipi, per iniciar un diàleg que tingui com a objectiu sumar forces i unir majories al voltant d’un projecte municipalista guanyador, que sigui una alternativa de govern capaç de transformar la nostra ciutat, que situï a les persones en el centre de les seves polítiques, basat en el bé comú i en la cogovernació amb els veïns i veïnes».

Recomanacions personalitzades