Candidatura conjunta de la CUP i Comuns Sobiranistes de Sant Boi per a les eleccions municipals

Guanyem Sant Boi es constitueix com a plataforma que aglutini les forces d’esquerres. La formació aspira a convertir-se en l’alternativa als 40 anys de govern municipal del PSC i ICV.

Reunió d’una plataforma d’entitats socials a Sant Boi // Arxiu

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i els Comuns Sobiranistes de Sant Boi han anunciat la seva candidatura conjunta a les eleccions municipals. En un comunicat conjunt, les dues formacions indiquen la seva “aposta per una candidatura àmplia de l’esquerra transformadora” a través de la marca Guanyem Sant Boi. De fet, les dues forces polítiques obren la porta a constituir un espai de trobada de l’esquerra sobiranista.

Guanyem Sant Boi s’ha creat com una plataforma municipalista que aspira a “bastir una alternativa al model de ciutat dels 40 anys de govern del PSC i ICV”. Les dues formacions, agrupades sota el paraigua de la marca Guanyem Sant Boi, asseguren que és “el moment d’un canvi que només podem encapçalar des de l’esquerra transformadora”.

Cinc eixos de treball

Les dues organitzacions polítiques lamenten que els partits que es troben ara al capdavant de l’Ajuntament de Sant Boi estan molt lluny d’aprofitar la capacitat transformadora de la ciutat. La CUP i Comuns de Sant Boi consideren que el canvi a Sant Boi s’ha de produir al voltant de cinc eixos: pa, sostre, treball, vida i llibertats. La candidatura Guanyem Sant Boi defensa l’habitatge de lloguer social, el foment del cooperativisme i unes condicions laborals dignes.

Els serveis públics són un altre dels eixos sobre els quals vol treballar la candidatura. Entre les propostes d’aquest àmbit, destaquen la posada en valor i la socialització del Parc Agrari i la municipalització i la gestió directa de determinats serveis municipals per garantir-ne l’accés a aquests recursos.

Apropiació de la marca

Des de Sant Boi en Comú, formació que agrupa a ICV, EUIA i persones independents, un dels seus portaveus, Daniel Martínez, acusa Guanyem Sant Boi d’haver-se “apropiat de la marca dels comuns”. Martínez, que és coordinador d’ICV i regidor d’ICV-EUiA-MES a l’Ajuntament de Sant Boi, recorda que Sant Boi en Comú és un espai nascut abans de l’estiu, fruit d’un procés assembleari. “Ara, una sèrie de persones a títol personal han creat una marca, a la qual s’ha afegit la CUP, que utilitzen el nom del Guanyem Sant Boi, però que no representa als comuns”.

Martínez critica l’intent d’apropiació de la marca i comenta que “seguirem treballant en la nostra candidatura i en el projecte d’eixamplar la base social que hem iniciat, encara que algunes persones muntin iniciatives paral·leles”.

 

Recomanacions personalitzades