Sant Boi estrena un Centre d’Estudis Santboians

Una associació de ciutadans impulsa la iniciativa per investigar i difondre el patrimoni històric i cultural. Els creadors del projecte defensen que “el coneixement de la ciutat ha d’arribar a tothom”.

Sant Boi disposarà d’un centre d’estudis // Xavier Sánchez

Una vintena d’estudiosos i investigadors de Sant Boi han constituït el Centre d’Estudis Santboians, una entitat que vol promoure la divulgació i la difusió del patrimoni natural, cultural, artístic i social de la ciutat. Aprofitant que aquest any Sant Boi acull la Trobada d’Estudiosos d’Eramprunyà, on participen els municipis de Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Viladecans, els impulsors han decidit “suplir una mancança de Sant Boi, que fins ara no disposava d’un centre d’estudis, com si el tenen altres ciutats del Baix Llobregat”, explica Xavier Sánchez de la Comissió de Comunicació del Centre d’Estudis Santboians.

Agafant com a punt de partida el tema de la dona, que és el que s’analitzarà a la Trobada d’Estudiosos d’Eramprunyà d’enguany, el Centre d’Estudis Santboians vol agrupar gent que estudiï, investigui i difongui el patrimoni de Sant Boi. Sánchez assenyala que l’objectiu és “organitzar jornades amb estudiosos, publicar investigacions i que gràcies a les noves tecnologies puguem fer que el coneixement arribi a tothom”.

Una marca per identificar l’associació

Durant la presentació de la iniciativa, que s’ha desenvolupat a l’auditori de l’Hotel d’Entitats de Sant Boi, els seus impulsors destaquen la necessitat de crear un nom o marca de referència que serveixi per identificar l’associació. De moment, les seves línies de treball se centren a divulgar els treballs que investiguin el patrimoni en els diferents vessants i col·laborar amb les institucions públiques i privades.

Com a projectes de futur, el Centre d’Estudis Santboians es planteja organitzar activitats a l’abast de tothom com rutes, passejades, jornades tècniques, xerrades o cursos, amb la intenció que el Patrimoni Santboià es difongui entre el màxim de persones possible.

Recomanacions personalitzades