Sant Boi s’adhereix a l’Associació Viles Florides de Catalunya

Amb aquesta iniciativa, el consistori vol potenciar els espais enjardinats i l’arbrat urbà. La ciutat rebrà la primera qualificació al mes de setembre i se l’avaluarà cada any o dos anys.

Cartell identificatiu // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat s’ha estrenat com una de les Viles Florides de Catalunya. La població s’ha adherit formalment a l’associació que aplega aquestes localitats amb l’objectiu de valorar i potenciar els espais enjardinats i l’arbrat urbà. A més de Sant Boi, des de l’any 2011, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) ha atorgat la distinció a 134 localitats catalanes, entre les quals es troben Blanes, Cardona, Llançà, Puigcerdà, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sitges o Tossa de Mar.

Viles Florides de Catalunya avalua periòdicament (cada any o cada dos anys) la qualitat de les àrees enjardinades i arbrades de tots els municipis membres. Sant Boi rebrà la seva primera qualificació el pròxim mes de setembre. Un equip de professionals de la jardineria concedeix a cada localitat una puntuació global que oscil·la entre un mínim d’una i un màxim de cinc roses. “Millorar a la següent avaluació esdevé així un incentiu i un compromís col·lectiu de ciutat”, assegura l’Ajuntament de Sant Boi en un comunicat.

Un 60% de superfície forestal

A l’apartat dedicat a Sant Boi, l’associació Viles Florides de Catalunya descriu la ciutat com “com un ‘pulmó verd’ amb un 60% de superfície forestal, agrícola o fluvial”. Com a principals espais enjardinats, anomena els parcs de Marianao i la Muntanyeta, la Torre del Sol i els jardins de Can Julià.

Retolació identificativa a les entrades de la població

A Sant Boi, dos rètols la identifiquen ja a ‘Vila Florida de Catalunya’ en els accessos a la població: a l’entrada per la carretera Santa Creu de Calafell, venint des de Viladecans) i a l’entrada pel barri de Ciutat Cooperativa, venint des de Sant Vicenç dels Horts.

Recomanacions personalitzades