Lluïsa Moret és investida alcaldessa prometent «compromís, exemplaritat i proximitat»

En la seva investidura com alcaldessa, Lluïsa Moret convida als santboians a «construir junts» el futur de la ciutat. Ovacionada per les prop de 400 persones presents al ple de constitució de l’Ajuntament, Moret ha promès compromís, exemplaritat i proximitat pels propers 4 anys. 

Lluïsa Moret, pronunciant el seu discurs d'investiudura // Maria Rubio

Lluïsa Moret, pronunciant el seu discurs d’investiudura // Maria Rubio

«Vull que el meu equip de govern sigui la ciutat de Sant Boi» ha assegurat Lluïsa Moret en el seu discurs d’investidura com alcaldessa pel mandat 2015-2019. La nova alcaldessa, Lluïsa Moret (PSC) ha alçat la vara d’alcalde que li ha entregat Olga Puertas (Ciutadans), com a regidora de més edat del ple municipal.

Clarament emocionada i il·lusionada, Moret ha volgut deixar clar que el seu serà un govern que portarà la política al carrer, com ja ha posat en pràctica durant els últims mesos. «No vull l’alcaldia per mi, la vull per a vosaltres» ha sentenciat l’alcaldessa a l’auditori de Can Massallera. «Seré la vostra veu» ha promès Lluïsa Moret, refermant els compromisos fets amb paraules similars durant la campanya electoral en un discurs marcat pels aplaudiments i ovacions del públic.

Aquest ha estat el segon ple d’investidura de Lluïsa Moret. El primer va ser fa un any, quan va agafar el relleu de Jaume Bosch. Ara, després de sotmetre’s a les urnes a les eleccions del 24 de maig, el seu mandat queda corroborat, amb una clara majoria socialista a la sala de plens.

Moret ha afirmat que aquests primers mesos com alcaldessa l’han ajudat a «millorar com a política» i ha volgut agrair el suport de la ciutadania. «M’he sentit estimada i respectada, de tot cor» ha afirmat, també mostrant-se «orgullosa» de la feina feta. De fet, en recordar el seu predecessor, Jaume Bosch, que també era present a l’acte, Moret no ha pogut evitar veure’s superada per l’emoció.

«Preparat, valent, compromès, fort i plural» han estat alguns dels qualificatius amb que Moret va volgut definir el seu equip de govern, que comptarà amb el suport d’ICV, mantenint el pacte de l’anterior legislatura. En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut remarcar la «corresponsabilitat» del partit que lidera Josep Puigdengolas, amb els que, segons Moret els uneixen «esforços i somnis compartits». «Exigiré exemplaritat al meu equip, als membres que conformen l’Ajuntament i les empreses municipals» ha volgut deixar clar l’alcaldessa, que ha volgut anomenar un per un als membres de l’equip de govern.

Olga Puertas, la regidora de més edat, ha entregat la vara d'alcaldessa a Lluïsa Moret // Maria Rubio

Olga Puertas, la regidora de més edat, ha entregat la vara d’alcaldessa a Lluïsa Moret // Maria Rubio

«Crec en la política a peu de carrer, que mira als ulls, que dóna la mà, que escolta, que dóna resposta i busca solucions construïdes col·lectivament», ha refermat l’alcaldessa. «Dic el que penso i faig el que dic», ha sentenciat Moret, fent bandera de la seva coherència política. Els constants aplaudiments a la sala han fet palès el suport ciutadà amb el que compta el seu projecte.

Ocupació digna i entorn natural

«Ens queda un llarg camí per recórrer», ha reconegut Moret, quan ha  començat a enumerar els punts claus en el que es centrarà el nou consistori. En tot cas s’ha apropiat de les propostes, segons ella, que li han dictat els santboians, i ha assegurat mantenir els compromisos del darrer mandat, on la igualtat, la llibertat i la dignitat onegin al consistori.

Promoure un desenvolupament econòmic i crear ocupació «compatible amb la justícia social», és uns dels objectius de Moret, que manté la voluntat de crear llocs de treball dignes i de qualitat. «Volem una ciutat inclusiva i cohesionada», ha recalcat també l’alcaldessa, posant els infants com a prioritat en garantir les necessitats bàsiques i la lluita contra la vulnerabilitat social. «El dret a la diferència no s’ha de traduir en diferència de dret», ha refermat la nova alcaldessa en la seva lluita per la justícia social.

Moret, fent el seu jurament, poc abans de ser escollida alcaldessa // Maria Rubio

Moret, fent el seu jurament, poc abans de ser escollida alcaldessa // Maria Rubio

L’espai públic i l’entorn natural serà també un altre eix de promeses i propostes. Davant de prop de 400 persones, Lluïsa Moret ha adoptat el compromís de «multiplicar els esforços per incrementar la neteja de la ciutat». L’aposta per l’entorn natural passa també per comptar el Parc Agrari del Baix Llobregat com un espai d’activitat econòmica i posar en marxa el Pla de Comerç 2020 per potenciar el comerç de proximitat i «fer que els carrers s’omplin». L’educació i la cultura també els ha presentat com un compromís prioritari per actuar com a motors de ciutat.

La líder socialista ha volgut també erigir les sigles del seu partit amb una picada d’ullet clarament progressista. Parafrasejant el recentment desaparegut Pedro Zerolo, Moret ha destacat que «la poesia ens ajuda a entendre’ns, i les constitucions generen un espai de respecte i dignitat».

L’alcaldessa s’ha volgut mostrar, també, com una garantia de consens. «Estic oberta a teixir aliances amb tots els que vulguin construir ciutat dels dels valors del progrés i respecte a la convivència i la diversitat», ha declarat. Les línies vermelles del projecte socialista passen per estar «al costat de les persones que més pateixen, defensant els seus drets i dignitats».

Recomanacions personalitzades