Lluïsa Moret es presenta com a candidata a l’alcaldia en un acte que deixa petit Can Massallera

Unes 900 persones assisteixen a l’acte de presentació de Lluïsa Moret com a candidata a l’alcaldia pel PSC. Moret fa una crida a militants, simpatitzants i ciutadans compromesos per construir junts el futur de Sant Boi: «L’alcaldia és vostra», assegura l’actual alcaldessa, que promet centrar els seus esforços en la proximitat i la vida quotidiana. 

Ciutadans de Sant Boi van parlar de les seves vivències compartides amb Lluïsa Moret // David Guerrero

Ciutadans de Sant Boi van parlar de les seves vivències compartides amb Lluïsa Moret // David Guerrero

La Lluïsa. Així es referien a ella totes i cadascuna de la desena de persones que van sortir a l’escenari de Can Massallera durant la presentació de Lluïsa Moret com a candidata a l’alcaldia. Companyes d’institut, un botiguer, gent lligada al Parc Agrari, amics de la família, veïns de la ciutat, una santboiana que fa anys viu a Anglaterra… entre tots els testimonis i vivències compartides es va dibuixar una Lluïsa Moret humana, que ha crescut a la ciutat, ha evolucionat professionalment, ha creat la seva família a Sant Boi i des de fa deu mesos és l’alcaldessa.

Visiblement emocionada davant els discursos que l’havien precedit, Moret es va mostrar molt agraïda per l’èxit de convocatòria, que va ser enorme. Amb la platea plena de gom a gom, el primer que va fer Moret va ser desplaçar-se fora de la sala, on s’havien instal·lat pantalles i més cadires per seguir l’acte des de fora. Tot i això, Can Massallera es va quedar petit i molta gent ho va seguir de peu i de lluny, sense més remei.

De dreta a esquerra: Eva Granados, Antonio Balmón, Lluïsa Moret, Antoni Poveda, Jaume Bosch i Joaquín Fernández // David Guerrero

De dreta a esquerra: Eva Granados, Antonio Balmón, Lluïsa Moret, Antoni Poveda, Jaume Bosch i Joaquín Fernández // David Guerrero

En total, unes 900 persones segons la organització. Entre elles, l’exalcalde, Jaume Bosch, així com els principals representants del PSC al Baix Llobregat, la diputada socialista de la comarca, Eva Granados, i els alcaldes de les ciutats veïnes de Viladecans, Gavà i Cornellà, entre altres.

Entre tanta expectació, la candidata del PSC va començar el seu discurs citant a Hannah Arendt, a qui també va fer referència el dia que va assumir l’alcaldia en aquell mateix escenari. Moret es va presentar com «dona, treballadora, santboiana, feminista, socialista, enamorada i compromesa amb Sant Boi». Com aval, va presentar la seva feina feta durant els deu mesos que porta al capdavant de l’Ajuntament, un temps en el que ha tractat d’apropar l’alcaldia al carrer a través del projecte d’alcaldia als barris«En deu mesos m’heu vist a peu de carrer, escoltant les vostres propostes i buscant respostes, és la funció que ha de fer una servidora pública», va afirmar.

Lluïsa Moret va fer un discurs contundent i amb seguretat // David Guerrero

Lluïsa Moret va fer un discurs contundent i amb seguretat // David Guerrero

Els valors de la candidatura queden recollits amb lletres del nom de la candidata // David Guerrero

Els valors de la candidatura queden recollits amb lletres del nom de la candidata // David Guerrero

En la seva presentació com a candidata es va mostrar disposada a «lluitar contra la resignació del discurs de que és igual dreta que esquerra i que tots els polítics som iguals» i va assegurar entre aplaudiments: «Em nego a que Sant Boi es conformi i es resigni, perquè això és morir i jo vull un Sant Boi viu». La seva passió i dedicació a la ciutat va ser un dels elements més reiterats en les paraules de Moret, deixant clar que ella no és de les polítiques busca en l’Ajuntament un espai on donar el salt a altres esferes. «Sant Boi no és un mitjà per aconseguir un altre fi, no aspiro a res més, només aspiro a servir la meva ciutat», va deixar clar.

El públic havia respost, la sala estava plena, hi havia gent fora… i el discurs de Moret va anar en aquesta línia, tractant de fer partícips a tots els assistents dels seu projecte. «Siguem un grup de ciutadans compromesos que volem canviar el món», va indicar l’alcaldessa, convidant als assistents a construir el Sant Boi del futur. «L’alcaldia ha de ser de tots vosaltres, és així com entenc la política, no vinc a oferir res, vinc a compartir i a proposar que el futur el construïm junts, més enllà de les sigles i la militància, des del progressisme», va remarcar, llençant també un missatge als partits de la oposició, als que va fer referència assegurant que no creu «en la política de pamflets que generen odi».

Fora de la sala on es feia l'acte, centenars de persones seguien l'acte a través d'una pantalla // David Guerrero

Fora de la sala on es feia l’acte, centenars de persones seguien l’acte a través d’una pantalla // David Guerrero

I com ha de ser aquest Sant Boi del futur que Moret vol construir? La candidata socialista va dibuixar un marc ideològic del seu ideal de ciutat. «Un Sant Boi més viu, on el territori estigui pensat per les persones, on les persones es puguin desenvolupar amb major igualtat, llibertat i dignitat, on tothom tingui accés als serveis públics, on tothom tingui les mateixes oportunitats, siguin quines siguin les seves condicions d’origen, sexe, territori i capacitats, amb un espai públic de qualitat que garanteixi la convivència i la cohesió social», va resumir.

Regidors, companys de partit i amics van acompanyar a Lluïsa Moret en l'acte de presentació // David Guerrero

Regidors, companys de partit i amics van acompanyar a Lluïsa Moret en l’acte de presentació // David Guerrero

Per tot això, tot i no plantejar encara accions concretes -encara queda molta campanya per davant-, Moret ja va parlar de posar en valor el Parc Agrari del Baix Llobregat i l’entorn natural, mantenir l’aposta per la salut mental, per la innovació i pels nous models econòmics basats en l’economia social i la col·laboració presents al Coboi, fent també de la formació una font d’oportunitats. La candidata socialista també va plantejar la importància de «treballar en xarxa per establir una economia activa i productiva, no especulativa, per generar llocs de treball dignes en un territori atractiu capaç de retenir activitat empresarial». No es va oblidar Moret de fer referència a les entitats i, sobretot, als barris, que els va marcar com el centre de la seva agenda. «La gent i la vida quotidiana han de ser el repte», va valorar l’alcaldessa.

Tot plegat amb valors, uns valors que va resumir en tres: exemplaritat, transparència i proximitat. Són elements que, segons Moret, han estat cabdals durant els deu mesos que porta com alcaldessa i que ho han de continuar sent els propers quatre anys. «No vull l’alcaldia per mi, que ningú us faci creure que el futur no és a les vostres mans, vull l’alcaldia per vosaltres, estem aquí per fer que passin coses, l’alcaldia és vostra», va clamar Moret entre forts aplaudiments, tot just abans d’acabar citant a Eduardo Galeano per demanar a tots els assistents: «Fem Sant Boi junts».

Recomanacions personalitzades