L’alcaldia es traslladarà periòdicament durant tres dies als barris

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha decidit traslladar l’Alcaldia als diferents barris de la ciutat de manera periòdica. Cada dues setmanes Moret passarà tres dies amb el despatx instal·lat a un barri. L’Ajuntament impulsa un seguit d’accions per donar a conèixer la nova alcaldessa i apropar-se a la ciutadania.

L'alcaldessa Lluïsa Moret parlant amb veïns de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa Lluïsa Moret parlant amb veïns de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

La idea de que l’alcalde és algú que comanda la ciutat des del seu despatx de la plaça de l’Ajuntament aliè al que passa al carrer. En temps de descrèdit polític, aquesta és la imatge amb la que vol acabar la nova alcaldessa, Lluïsa Moret, amb la proposta de traslladar l’Alcaldia als barris, una de les primeres decisions preses en accedir al càrrec.

A partir de mitjans del mes de setembre, cada dues setmanes, l’alcaldessa durà el centre d’operacions de l’alcaldia i la seva activitat a un barri durant tres dies, de dimarts a dijous. El «despatx» de Lluïsa Moret serà el centre cívic del barri en qüestió, on tindran lloc les reunions de l’equip de govern i de la direcció tècnica de l’Ajuntament, a més de tots aquells compromisos derivats de la tasca institucional de l’alcaldessa.

«Alcaldia als Barris» és el nom d’aquesta iniciativa. La seva intenció, segons informa el consistori, és «tenir un contacte més directe amb la ciutadania i participar activament en la seva vida quotidiana». Aquesta serà una manera de tenir més presència al territori i donar a conèixer l’alcaldessa que porta poc més de tres mesos en el càrrec.

El primer barri fins el que es desplaçarà serà el de Vinyets i Molí Vell els dies 16, 17 i 18 de setembre. Posteriorment, el 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre estarà al barri Cooperativa. Marianao és el barri que més vegades tindrà a l’alcaldessa, ja que mentre tots els barris la veuran passar dues setmanes, en el cas de Marianao seran tres. La primera tongada serà els dies 14, 15 i 16 d’octubre. Allà tornarà el 9, 10 i 11 de desembre, un cop hagi completat la ruta per tots els barris que continua el 28, 29 i 30 d’octubre a Camps Blancs, l’11, 12 i 13 de novembre al barri Centre i finalitza el 25, 26 i 27 de novembre a Casablanca.

Un cop feta aquesta primera ronda, l’Alcaldia als Barris tornarà al 2015: el 13, 14 i 15 de gener a Ciutat Cooperativa; el 27, 28 i 29 de gener a Vinyets i Molí Vell; el 10, 11 i 12 de febrer a Camps Blancs; el 24, 25 i 26 de febrer al Centre; el 10, 11 i 12 de març a Casablanca i, finalment, el 24, 25 i 26 de març a Marianao.

Potenciar la proximitat

La nova alcaldessa té clar que ha de potenciar la proximitat a la ciutadania. Per això, a més de traslladar el seu despatx als barris, mirarà d’implicar-se en la vida del carrer i deixar-se veure. Amb una acció anomenada El dia a dia del barri, l’alcaldessa destinarà un dia sencer a participar en la vida quotidiana d’un barri visitant el mercat, els comerços, les escoles, els parcs i els diversos equipaments esportius o de salut que hi hagi a la zona.

A més, durant els propers mesos durà a terme altres iniciatives com Conversa amb l’alcaldessa, que permetrà als veïns intercanviar opinions en persona amb Lluïsa Moret mitjançant trobades de grup. La nova alcaldessa també ha mostrat la seva intenció de mantenir trobades amb les comunitats de veïns i grups o col·lectius ciutadans, sempre en companyia del regidor o la regidora de cada barri.

Recomanacions personalitzades