El FC Santboià es queda a les portes del retorn a Tercera Divisió

Els homes de Juan Camilo Vázquez han perdut també el partit de tornada de la promoció a casa (1-2) contra el Granollers i han dit adéu al somiat ascens a la categoria perduda l’any passat.

Valls, de l'EC Granollers, anima Cortezón, del FC Santboià, al final del partit // Marta Pedrola

Valls, de l’EC Granollers, anima Cortezón, del FC Santboià, al final del partit // Marta Pedrola

El retorn del Santboià a la Tercera Divisió haurà d’esperar. L’equip ha caigut contra el Granollers al Joan Baptista Milà per 1-2 a la tornada de la promoció i no ha capgirat l’eliminatòria després del 4-2 de l’anada al Municipal Carrer Girona de Granollers. En un estadi ple amb 2500 espectadors i en un ambient de gala els jugadors locals no han pogut celebrar l’ascens amb la seva afició. Els santboians continuaran a Primera Catalana la pròxima temporada després de perdre en el global per 6 a 3.

La remuntada no ha estat possible però el partit de tornada començava amb esperances per als locals després del gol de Niko Kata al minut 7 col·locant l’esfèrica lluny de Cañadas després que Joel tingués la primera ocasió. Els santboians es situaven a un gol de capgirar l’eliminatòria. Els vallesans ho han provat al minut 13 amb un xut que ha sortit desviat de la porteria de Jaume Albert.

Era un partit igualat on els futbolistes de Juan Camilo Vázquez buscaven el segon gol però els contraatacs visitants eren perillosos. Al minut 29 ha arribat l’empat després que Juanlu rematés una centrada des de la banda sense oposició davant de la passivitat de la defensa local. Al descans s’ha arribat amb 1-1 al marcador. El Santboià necessitava dos gols.

Kata celebrant l'1 a 0 que donava esperances als de Sant Boi // Jose Polo

Kata celebrant l’1 a 0 que donava esperances als de Sant Boi // Jose Polo

La segona part ha començat de la pitjor manera possible. Edu Cosme ha marcat el segon gol vallesà al minut 47 amb un xut col·locat des de fora de l’àrea que ha entrat per l’escaire i en què Jaume Albert no ha pogut fer res per aturar-lo. Era un gerro d’aigua freda i el somni de l’ascens s’allunyava. El Joan Baptista Milà quedava emmudit. Des de aquest instant els futbolistes locals ho han intentat però més amb el cor que amb el cap conscients que s’escapava l’última oportunitat d’ascens. Hi ha hagut moltes interrupcions i el joc era intermitent, fet que afavoria els homes de Raúl Matito.

León, del FC Santboià, en al final del matx // Marta Pedrola

León, del FC Santboià, al final del matx // Marta Pedrola

El tècnic local ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Didi, Cortezón, Gerard Marsal, Heredia i Jaime per refrescar el seu equip. Pocs minuts després d’entrar al camp Didi ha pogut empatar però el seu xut ha sortit desviat. Al minut 76 Jota ho ha intentat sense tenir punteria de cara a la porteria visitant. A la recta final Fajardo ha estat a punt de sentenciar el partit amb un llançament que ha sortit fregant el pal. Ha estat l’última ocasió abans de la conclusió.

D’aquesta manera, el Granollers acompanyarà a Júpiter i El Morell en l’ascens a Tercera. El Santboià haurà d’esperar, com a mínim, un any més per recuperar la categoria perduda. La temporada 2015/2016 l’equip seguirà al Grup 2 de Primera Catalana després de no superar la promoció. Al setembre començarà una nova lliga amb l’únic objectiu de quedar campions i pujar directament al Grup 5 de la Tercera Divisió.

Fitxa tècnica

FC Santboià: Jaume Albert, Kilian, Marc González, Dani Iglesias (C), Leon, Omar, Buba, Gaudioso, Nico Kata, Jota i Joel Martínez. Suplents: Jaime, Vicenzo (PS), Heredia, Morillo, Gerard Marsal, Cortezón i Didi. Substitucions: Cortezón per Nico Kata, Gerard Marsal per Omar, Didi per Buba (53’), Jaime per Marc González (67’) i Heredia per Kilian (73’).

EC Granollers: Cañadas, Sergi Valls, Ramón Suárez, Duran, Font, Oriol Vila (C), Edu Cosme, Héctor, Juanlu, Alex Gil i Peque.Suplents: Béjar, Alex Fuentes (PS), Bellavista, Fajardo, Almendros, Marc Vila i Bauli. Substitucions: Almendros per Alex Gil i Bauli per Juanlu (58), Marc Vila per Peque (60), Bellavista per Oriol Vila (73) i Fajardo per Héctor (78).

Estadi: Joan Baptista Milà. 2500 espectadors.

Àrbitre: Sergio Guijarro Álvarez

Recomanacions personalitzades