Gairebé 3.000 persones participen en la 20a edició de la Carxofada

Un 45% dels visitants de la festa gastronòmica, que ha servit 8.000 tapes elaborades amb 2.000 quilos de carxofa, procedeix de fora de Sant Boi. Enguany, s’han presentat nous productes, com el paté i la cervesa artesana.

A La Carxofada s’han servit 1.600 menús de carxofa // Ajuntament de Sant Boi

La 20a edició de Carxofada de Sant Boi s’ha celebrat amb un gran èxit de participació. A l’acte, que ha posat el punt final al Mes de la Carxofa, han pres part en les activitats gairebé 3.000 persones. Al dinar s’han servit 8.000 tapes elaborades amb 2.000 quilos de carxofes pels establiments de restauració de l’associació Sant Boi Degusta. L’Ajuntament de Sant Boi ha informat en un comunicat que “la xifra de visitant de fora ha assolit el percentatge rècord del 45%”.

Durant la celebració, s’han servit 1.600 menús de carxofa amb racions de fadrí salat de carxofa casolà, panet farcit de fricandó de vedella amb carxofa, mandonguilles de sardina i carxofa amb espècies, carxofa i calçot a la brasa amb salsa romesco i arròs melós amb sipieta i carxofes i com a postres, un ‘éclair’ de carxofa caramelitzada i ‘craquelin’ de carxofa farcida amb crema de xocolata.

‘Showcooking’ i passejades amb bicicleta

Enguany, com a novetats s’han presentat el paté amb carxofa de Sant Boi (una iniciativa de la Cooperativa Agrària Santboiana i l’associació Espigoladors) i la cervesa artesana Carxofa Beer (obra del restaurant El Pou de la Beleta i l’obrador de pastisseria Romaní).

A més del vessant gastronòmic, a la ‘Carxofada’ s’ha realitzat un ‘showcooking’, a càrrec de la cuinera Noura El-Kerrach i el col·lectiu Degusta. Una trobada de puntaires o sortides en bicicletes a un camp de carxofes són altres de les activitats paral·leles organitzades. El punt de venda de la Cooperativa Agrària Santboiana a la plaça de l’Ajuntament ha comercialitzat 1.200 quilos de carxofa. La Carxofada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l’associació de restauradors Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Recomanacions personalitzades