El Mes de la Carxofa es consolida

Culminarà amb la tradicional Carxofada el pròxim 2 d’abril, quan els restauradors locals faran un menú degustació per a 2.000 persones. 

Carxofes amb alguns dels plats que es podran degustar // Jose Polo

La tradicional Carxofada de Sant Boi va evolucionar l’any passat cap a un mes dedicat a aquesta hortalissa. Després de la primera experiència, i tot i que de moment no hi ha un estudi d’impacte econòmic sobre la iniciativa, l’Ajuntament de Sant Boi ha decidit repetir l’experiència, que té la col·laboració de l’associació de restauradors locals Sant Boi Degusta, la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Així doncs, la ciutat es prepara per a celebrar un mes sencer dedicat a la carxofa. Durant aquest temps, els restaurants locals oferiran plats específics relacionats amb aquest aliment. A més, també s’han preparat cursos de cuina, sessions de maridatges i, fins i tot, passejades amb bicicleta pel Parc Agrari per conèixer, de primera mà, com es fan les carxofes de Sant Boi.

«Som referents en qualitat i quantitat de carxofes», ha assegurat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, durant la presentació de l’esdeveniment. «El Mes de la Carxofa simbolitza la unió entre el món agrari i l’oferta gastronòmica del nostre turisme», ha reivindicat Moret.

«Som l’única cooperativa del Baix Llobregat amb tres parades a Mercabarna», ha explicat Lluís Solanas, de la Cooperativa Agrària Santboiana. Segons ell, la carxofa de Sant Boi és especial perquè «no té pèls al cor» i per la seva «tendresa». Per a Albert Mendiola, de Sant Boi Degusta, el Mes de la Carxofa i la Carxofada són «una festa». «Els restauradors treballem de forma cooperativa, cosa que ens dóna una força que abans no teníem», ha indicat.

La regidora de Turisme, Elena Amat, ha reivindicat que «tot Sant Boi es mobilitza entorn la carxofa». «El Mes de la Carxofa és un element que fa sentir orgull de ciutat i ens projecta cap al futur», ha sentenciat. Per la seva banda, la consellera de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Mireia Monfort, ha assegurat que aquesta iniciativa serveix per «projectar Sant Boi a altres poblacions del Baix Llobregat» i ha posat un repte sobre la taula: «La capacitat d’atreure a les persones de Barcelona».

D’esquerra a dreta: Mendiola, Solanas, Mendiola, Moret i Amat // Jose Polo

La Carxofada, el 2 d’abril

Però tot i que se celebri el Mes de la Carxofa la tradicional Carxofada de Sant Boi es tornarà a realitzar, un any més. Serà el pròxim 2 d’abril i els restaurants de la ciutat cooperaran per fer un menú degustació. Tenen previst per cuinar per a 2.000 persones.

 

 

 

Recomanacions personalitzades