França escull Sant Boi per cultivar les seves carxofes

Agricultors del sud de França s’enamoren dels terrenys del Parc Agrari que corresponen a Sant Boi de Llobregat. És la primera exportació de la història de la Cooperativa Agrària Santboiana. 

Carxofes de Sant Boi // Jordi Julià

La fama de les carxofes de Sant Boi traspassa fronteres. La cooperativa agrària de Pézilla-la-Rivière, una població situada al sud de França, ha escollit els terrenys santboians del Parc Agrari del Baix Llobregat per cultivar les seves carxofes.

El motiu és que els cultius francesos pateixen problemes pels temporals de vent i fred i han considerat que Sant Boi és el lloc idoni per solucionar aquest problema. «Primer van provar amb una quantitat reduïda de carxofes però han quedat tan contents que han decidit plantar-ne més», assegura la regidora de l’Ajuntament, Ció Lerma.

Aquesta és la primera exportació de la història de la Cooperativa Agrària Santboiana. I és significativa. L’any passat es van cultivar 600.000 kg d’aquesta hortalissa a la ciutat i enguany, amb l’impuls francès, s’espera superar el milió de kg de producció. Segons Lerma, és una «bona oportunitat» perquè els productes de Sant Boi es «coneguin» i així «establir més relacions».

Els agricultors de Pézilla-la-Rivière estan cultivant un tipus de carxofa diferent de la que normalment es consumeix a Catalunya. S’anomena symphony. És més allargada i amb tonalitats de color violeta.

Recomanacions personalitzades