Una samarreta gegant de Pau Gasol homenatja al jugador a Sant Boi coincidint amb la retirada del seu dorsal a Los Angeles

La façana de l’Ajuntament es vesteix d’or i porpra en motiu de la cerimònia de retirada de la samarreta dels Lakers amb el nom i el número que va portar el santboià durant molts anys a Los Angeles.

Samarreta gegant de Pau Gasol // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

La NBA ha desplegat una samarreta dels Lakers amb el nom i el número 16 de Pau Gasol a la façana de la Casa de la Vila de Sant Boi de Llobregat, en col·laboració amb l’Ajuntament i la Gasol Foundation. Aquest fet s’ha fet de manera prèvia a la cerimònia de retirada de l’equipació de l’exjugador a Los Angeles.

Els Lakers van anunciar a principis de la temporada la retirada de la samarreta en el partit contra els Memphis Grizzlies, primer equip del santboià en la seva carrera a l’NBA, a la mítica pista de la ciutat de l’estat de Califòrnia.

La samarreta estarà desplegada a la façana fins el dijous 9 de març. L’NBA també ha organitzat clínics, per a més de 100 nois i noies d’entre 12 i 18 anys, i Special Olympics en coordinació amb la Gasol Foundation i el municipi. Els esdeveniments s’han fet a les pistes rehabilitades del parc de la Muntanyeta.

Extens palmarès

Pau Gasol va anunciar la seva retirada el 2021 als 41 anys en un acte al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. El santboià va deixar l’esport en actiu després d’una carrera exitosa.

Durant 18 temporades va jugar a l’NBA, on va conquerir dos anells amb Los Angeles Lakers (2009 i 2010). Els altres equips on va jugar són els Memphis Grizzlies, els Milwaukee Bucks, els Chicago Bulls i els San Antonio Spurs. Als Estats Units va ser escollit sis vegades All-Star i Rookie de l’Any 2002.

Abans de retirar-se, el pivot va tornar a casa i va participar en la consecució de la Lliga ACB 2020-21 del Barça, l’equip amb el qual el santboià havia aconseguit dues lligues i una Copa del Rei en la primera etapa. També va ser subcampió de l’Eurolliga.

A més, Gasol va disputar cinc Jocs Olímpics amb un palmarès de dues medalles de plata, a Pequín 2008 i Londres 2012, i un bronze, a Rio 2016. A Tòquio, la selecció espanyola va perdre als quarts de final contra els Estats Units. L’altra participació va ser a Atenes 2004. Amb Espanya, el de Sant Boi també va guanyar un Mundial absolut (2006) i un altre júnior, i tres Europeus absoluts i un júnior. Cal sumar dues plates i tres bronzes europeus (un com a júnior). 14 medalles en totes les competicions de seleccions.

Recomanacions personalitzades