Pau Gasol es retira amb un extens palmarès

El jugador de Sant Boi de Llobregat deixa l’esport en actiu als 41 anys després d’una carrera exitosa en els clubs i la selecció espanyola de bàsquet.

Pau Gasol posa amb el títol de la Lliga ACB // acb Photo – D. Grau

Pau Gasol ha anunciat la seva retirada als 41 anys en un acte emotiu al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. El jugador de bàsquet deixa l’esport en actiu després d’una carrera exitosa i un gran palmarès amb els clubs i la selecció espanyola.

El pivot de Sant Boi de Llobregat ha participat en la consecució de la Lliga ACB 2020/2021, guanyada pel FC Barcelona. L’equip blaugrana ha finalitzat en la segona posició de la fase regular amb 32 victòries i 4 derrotes, i s’ha imposat al Club Joventut de Badalona als quarts de final i al CB Canarias de Tenerife a les semifinals. A la final, victòria contra el Reial Madrid. El santboià havia aconseguit dues lligues i una Copa del Rei en la seva primera etapa. També ha estat subcampió de l’Eurolliga.

Les últimes 18 temporades abans de tornar al Barça ha jugat a l’NBA, on ha conquerit dos anells amb Los Angeles Lakers (2009 i 2010). Els altres equips on ha participat el de Sant Boi són els Memphis Grizzlies, els Milwaukee Bucks, els Chicago Bulls i els San Antonio Spurs. Amb els Portland Trail Blazers no va disputar cap partit per culpa d’una lesió. Als Estats Units ha estat escollit 6 vegades All-Star i Rookie de l’Any 2002.

Gasol ha disputat cinc Jocs Olímpics amb un palmarès de dues medalles de plata, a Pequín 2008 i Londres 2012, i un bronze, a Rio 2016. Aquest any, a Tòquio, la selecció espanyola ha perdut als quarts de final contra els Estats Units. L’altra participació ha estat a Atenes 2004. Amb Espanya, el de Sant Boi també ha guanyat un Mundial absolut (2006) i un altre júnior, i tres Europeus absoluts i un en júnior. Cal sumar dues plates i tres bronzes europeus (un com a júnior). 14 medalles en totes les competicions de seleccions.

El jugador ha rebut diversos guardons com el Premi Príncep d’Astúries 2006 sent membre de la selecció espanyola de bàsquet, el Premi Princesa d’Astúries 2015 conjuntament amb Marc Gasol i el Premi Ciutat de Sant Boi 2008. Durant el desenvolupament dels Jocs Olímpics de Tòquio ha estat nomenat nou membre de la Comissió d’Atletes del Comitè Olímpic Internacional.

Recomanacions personalitzades