Els germans Gasol guanyen la medalla de bronze a l’Eurobasket

Espanya va quedar tercera de la competició europea després de derrotar Rússia en el partit pel tercer i quart lloc amb una gran aportació dels jugadors de Sant Boi.

Els santboians Pau i Marc Gasol van tenir un paper destacat en la victòria // Federación Española de Baloncesto

Els santboians Pau i Marc Gasol van tenir un paper destacat en la victòria // Federación Española de Baloncesto

La selecció espanyola de bàsquet es va emportar la medalla de bronze de l’Eurobasket després de guanyar Rússia per 93-85 en el partit pel tercer i quart lloc del campionat. Pau, 26 punts, i Marc Gasol, 25, van tenir un paper destacat en la victòria. És el novè metall europeu de les últimes deu edicions de l’equip que entrena Sergio Scariolo. Es va situar en el podi per
darrere d’Eslovènia (or) i Sèrbia (plata).

Espanya va dominar el partit des del xiulet inicial en els dos primers quarts liderada pels germans Gasol. Al descans, es va arribar amb un avantatge de 17 punts al seu favor (45-28). A la segona meitat, els russos van reaccionar i van igualar el partit però el conjunt que entrena Scariolo va continuar per davant en el marcador fins al final i va pujar al podi.

A les semifinals, Espanya va caure contra Eslovènia (72-92) en un partit on va anar a remolc del marcador. La selecció balcànica va ser superior en tots els aspectes del joc, sobretot en els triples, en què va tenir un gran encert des del perímetre. Als quarts de final, va guanyar Alemanya (72-84) en un partit igualat. Als vuitens, va derrotar els amfitrions, Turquia (73-56),
en què tot es va resoldre a l’últim quart i on va superar l’ambient hostil del pavelló i el joc agressiu local.

A la primera fase, va estar imbatuda. Es va desfer de Montenegro (99-60), República Txeca (56-93), Romania (91-50), Croàcia (73-79) i Hongria (64-87). Va realitzar una lligueta immaculada. Juan Carlos Navarro, jugador del Barça, va disputar el seu últim partit com a capità de la selecció espanyola.

Recomanacions personalitzades