La UE Santboiana debuta a la lliga amb derrota

El degà del rugbi espanyol va perdre en l’estrena de la Divisió d’Honor 2017/2018 a casa contra l’Independiente de Santander.

Imatge d’arxiu del partit entre Santboiana i Independiente de la temporada passada // UE Santboiana

La Unió Esportiva Santboiana va debutar a la lliga al Baldiri Aleu amb una derrota contra l’Independiente de Santander (32-35) en un partit amb alternatives. L’equip de Lewis Williams no va poder oferir la primera victòria de la temporada a la seva afició en un partit molt igualat que es va resoldre per petits detalls.

La Santboiana es va avançar al marcador al minut 7 amb un assaig de Paolo Ragazzi però no va aconseguir fer la transformació. El conjunt visitant va capgirar el marcador mitjançant dues marques (5-10) però Albert Millán retallava distànces pel degà (8-10). Abans del descans, l’equip càntabre va ampliar l’avantatge amb un altre assaig (8-15).

La segona meitat va començar amb optimisme pels locals ja que Millán col·locava els de Sant Boi a quatre punts (11-15) però l’Independiente va augmentar la distància amb 10 punts consecutius (11-25). El degà va reaccionar i es va posar dins del partit amb un assaig i la posterior transformació (18-25). Els visitants van tornar a oblir una escletxa (18-32) al minut 54. Nicolás Francisquelo retallava distàncies i Millán situava els locals a 7 punts (25-32) però els càntabres ampliaven l’avantatge en tres punts (25-35) amb un cop de càstig.

La Santboiana ho va intentar fins al final i en els últims instants es va apropar en el resultat amb un assaig i la transformació (32-35) però no va ser suficient per remuntar el partit. Malgrat la derrota, els de Williams van obtenir un bonus ofensiu, 4 assajos, i un altre defensiu, per perdre per menys de 7 punts.

La pròxima jornada jugarà a Valladolid contra l’actual subcampió de la competició, El Salvador, en la reedició de la pasada final de la Copa del Rei i de la semifinal de la lliga.

Recomanacions personalitzades