El risc de rebrot a Sant Boi es duplica en l’última setmana

L’índex que mesura la probabilitat de patir un rebrot ha augmentat dels 152,19 punts mesurats la segona setmana de setembre als 350,77 comptabilitzats entre el 15 i el 21 d’aquest mes. Aquesta xifra es deu a l’augment paral·lel de la velocitat de propagació de la Covid-19. No obstant això, els nous casos estan estabilitats.

La corva negra indica l’evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat

El risc de rebrot a Sant Boi de Llobregat ha tornat a augmentar fins als 350,77 punts en l’última setmana, però sense arribar a xifres tan elevades com les de principis de mes, segons les dades obertes del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’augment d’aquest índex s’explica per la pujada paral·lela del nombre persones a qui contagia un infectat. De fet, la velocitat de propagació de la pandèmia, el conegut índex Rt, ha passat de tenir unes dades molt positives a ser preocupant. Si la segona setmana de mes es trobava per sota de l’1, llindar en què els experts consideren que la pandèmia està controlada, el Rt ha pujat fins a l’1,84 en els últims dies. Concretament, la dada implica que un santboià infectat pot contagiar a gairebé dues persones.

Tot i que no hi ha hagut un augment alarmant de positius, aquests casos han contagiat a més persones del seu entorn. Entre el 15 i el 21 de setembre s’han detectat 82 nous positius, només dos més que la setmana anterior.

D’aquesta manera, l’augment de la velocitat de propagació ha suposat que també es dupliqui el risc de rebrot, un índex que es calcula multiplicant el Rt pel nombre de casos positius acumulats en els últims 14 dies.

Així doncs, la probabilitat de patir un rebrot a la ciutat ha passat de ser de 152,19 punts entre el 8 i el 14 de setembre als 350,77. Ambdues xifres impliquen un alt risc, ja que estan per sobre del 100, llindar de perill elevat marcat pels epidemiòlegs.

De 80 a 82 positius

Els nous casos confirmats la setmana passada s’han mantingut estables. Si del 8 al 14 es van detectar 80 positius, en l’última setmana se n’han confirmat 82. En aquesta línia, la taxa de PCR positives per cada 100.000 habitants només ha augmentat en dos punts d’una setmana a l’altre: passant dels 94,21 als 96,56.

Una altra dada constant és la mitjana d’edat dels contagiats, que es manté en els 42 anys des de principis de mes. Per segona vegada al setembre, ha canviat el sexe que contrau més la malaltia. La segona setmana de setembre només el 47,5% dels positius eren dones, mentre que la setmana passada van passar a ser el 58,54%.

Set nous ingressos però cap a l’UCI

En l’última setmana, set santboians han sigut ingressats a l’hospital per la Covid-19, però cap d’ells ha patit complicacions greus. Ningú ha estat derivat a l’UCI. En total, hi ha 15 persones ingressades, una menys que la setmana passada.

En total, Sant Boi ha comptabilitzat 23.205 casos positius i 231 defuncions des de l’inici de la pandèmia.

Recomanacions personalitzades