Sant Boi té el risc de rebrot més alt del Baix Llobregat

El risc de rebrot s’ha disparat durant la primera setmana de setembre. Segons les dades de la Generalitat, la ciutat encapçala el risc de rebrot al Baix Llobregat i a més pateix una taxa de reproducció de la malaltia de 2’21, una de les més altes de la zona.

La corva negra que indica el risc de rebrot s’ha disparat en la primera setmana de setembre // Generalitat

Les dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya són alarmants. Si Sant Boi de Llobregat va tancar l’última setmana d’agost amb un risc de rebrot alt, durant la primera setmana de setembre la localitat ha arribat a liderar el risc de rebrot a la comarca del Baix Llobregat. A més, ha patit una taxa de reproducció (Rt) de la Covid-19 de 2’21, una de les més altes de la zona.

És a dir, cada persona contagiada n’infecta una mitjana de dues. La xifra gairebé triplica la de l’última setmana d’agost, quan la ciutat tenia una taxa de reproducció del virus de 0,99 segons les últimes dades actualitzades per Salut. La taxa també és superior a la Rt que hi ha al conjunt de Catalunya, que és de 0,98.

L’augment d’aquesta variable fa que la Generalitat situï el risc de rebrot a Sant Boi en 605’48, el més elevat de tots els municipis del Baix Llobregat. Un perill considerable si es té en compte que el risc alt de brot es xifra a partir de 100.

Però Sant Boi no és la localitat on el virus es propaga més de pressa, ja que Molins de Rei té la taxa de reproducció de la malaltia més elevada de la comarca, amb 3,21 punts. Tot i així, la ciutat ha triplicat el perill de rebrot que tenia en l’última actualització epidemiològica setmanal.

Més positius confirmats per PCR

El que també ha augmentat són els casos confirmats per PCR, que han passat de ser 84 a finals d’agost a ser 149 a principis de setembre. Tot i que també hi ha hagut un increment significatiu de proves diagnòstiques: se n’han fet 3.000 més que en els últims set dies d’agost gràcies al cribatge massiu.

Pel que fa al perfil de les persones afectades, la mitjana d’edat ha disminuït. Si segons les últimes dades de Salut a finals d’agost era d’uns 44 anys, en la primera setmana de setembre la incidència del coronavirus s’ha concentrat més en persones que ronden els 42 i majoritàriament en dones: un 58,39%.

Respecte a nous ingressos, segons la Generalitat en els primers set dies de setembre hi ha hagut 5 nous ingressos per Covid-19 al municipi i dos ingressos a l’UCI. La dada positiva és que no hi hagut cap defunció registrada a causa del virus.

Recomanacions personalitzades