Sant Boi viu la seva Diada més íntima amb protagonisme cap a Sant Joan de Déu

La pandèmia ha obligat el Consistori a suspendre l’acte insitucional que tradicionalment es feia per homenatjar Rafael Casanova. Enguany, l’ofrena floral a la seva tomba només ha estat encapçalada pels representants de la majoria de grups polítics del Consistori. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat l’encarregat de fer el lliurament per a la hissada de la bandera.

L’ofrena floral insitucional a la tomba de Casanova només s’ha fet amb representants del Consistori // Ajuntament

Silencis, distàncies, mascaretes i poques aglomeracions. Així s’ha viscut la Diada més íntima que es recorda mai a Sant Boi, punt de peregrinació nacional cada 11 de Setembre per recordar la figura de Rafael Casanova.

Ni la pluja d’anys anteriors havia reduït tant la pompa de la Diada a Sant Boi, on tradicionalment les principals autoritats catalanes i entitats d’arreu del país es concentraven a l’Església de Sant Baldiri per fer les seves ofrenes a la tomba de l’últim conseller en cap de la ciutat de Barcelona.

Però enguany el Coronavirus ha transformat la jornada a una celebració de mínims. La tradicional ofrena floral per part de les institucions a la tomba de Casanova només ha estat encapçalada per una reduïda representació del Consistori, amb l’alcaldessa Lluïsa Moret al capdavant.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha encapçalat l’acte // Ajuntament

No hi ha hagut públic, ni discursos ni tampoc cap altra autoritat política a banda de la dels portaveus de la majoria de grups polítics del ple municipal. El que no ha canviat, però, és l’absència de Cs, que un any més ha declinat la seva assistència a l’acte.

També s’ha conservat la tradicional hissada de la bandera per part dels cossos policials, que uns minuts abans de l’ofrena floral ha donat el tret de sortida a la celebració de la Diada al municipi.

Reconeixement cap a la tasca de Sant Joan de Déu

Eguany, el col·lectiu escollit per lliurar la bandera a l’alcaldessa ha estat el Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb l’objectiu de reivindicar la tasca assistencial que el personal del centre ha desenvolupat sobretot durant la pandèmia. L’any passat el protagonisme va ser cap al Col·legi Sant Josep, que feia 50 anys.

A causa de la pandèmia, la participació de les entitats locals també s’ha reduït respecte l’any passat. Tot i així, al llarg del matí s’han acostat fins a la parròquia col·lectius locals com els Geganters i Grallers de Casablanca, l’Associació d’Amistat San Miguelito i l’Associació de Veïns La Unió, entre d’altres, per fer ofrenes reduïdes a títol individual.

Els encarregats de fer el lliurament per a la hissada de la bandera a la plaça de l’Església de Sant Baldiri ha estat personal del Parc Sanitari Sant Joan de Déu // Ajuntament

Recomanacions personalitzades