El repte del festival Sant Boi Sona es materialitza

El festival, substitut de l’Altaveu, finalitza després de tres dies de música que han posat l’èmfasi en els artistes locals i en l’streaming. Les condicions tècniques han sigut un dels factors clau pel desenvolupament d’aquest Sant Boi Sona.

El festival Sant Boi Sona ha comptat amb catorze grups locals, entre ells, la companyia Flamenco Dorao, encarregada d’obrir el festival // Andrea Guerrero

Fer un festival de música en streaming era tot un desafiament. El focus estava posat tant en els artistes locals com en tot l’equip tècnic que havia de retransmetre els concerts en directe a través de la web Sant Boi Sona. I a més, es buscava la qualitat.

“La gent està cansada de veure coses al mòbil o per Internet, però si és un contingut que està ben fet, val la pena”, explica a Sant Boi Diari Ricard Ros, membre del grup Riu. En aquest sentit, per aconseguir aquesta qualitat s’ha habilitat tota una sala de Can Massallera per les qüestions tècniques. Els artistes han ocupat l’escenari amb només 25 espectadors, tot i que també podien interactuar amb el públic online per mitjà d’un xat.

Durant tots els concerts el públic ha mantingut la distància de seguretat i la mascareta // Andrea Guerrero

Bona part de les mirades estaven pendents d’un bon funcionament de l’streaming, que va fer patir a més d’un i que va provocar un retard de mitja hora el dia d’obertura del festival. Tanmateix, la companyia Flamenco Dorao va recórrer a la improvisació per passar els minuts abans d’oferir al públic un concert ple d’intensitat i emoció.

La seva cantaora, Carmen Doorá, es mostrava nerviosa i agraïda: “Estem veient que altres administracions no estan fent cap iniciativa. Qualsevol cosa que ens donin als artistes és benvingut, així que donem les gràcies per poder pujar a un escenari, que és el que necessitem”.

El Sant Boi Sona, alternatiu al tradicional Altaveu, ha sigut diferent però aplaudit pel sector musical local. La presentadora del festival, l’actriu i cantant santboiana Dolo Beltrán, assegura que, malgrat les circumstàncies, no tot és negatiu: “De les poques coses bones de tot això es que s’està posant molt més a l’aparador a l’artista local”.

Recomanacions personalitzades