Sant Boi registra 66 nous positius en una setmana

El risc de rebrot registrat els darrers set dies d’agost continua sent alt, tot i que ha disminuït lleugerament respecte la setmana anterior.

Evolució del ric de rebrot a Sant Boi de Llobregat // Gencat

Sant Boi de Llobregat acomiada l’agost amb 66 nous casos positius per coronavirus en l’última setmana del mes, una dada semblant a la registrada durant els 15 dies anteriors. En set d’aquests casos s’ha necessitat ingrés hospitalari i dos d’ells han acabat a l’UCI. A més, durant l’última setmana d’agost, el risc de rebrot s’ha mantingut alt.

En dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la ciutat presenta actualment un risc de rebrot del 148,88. La xifra s’emmarca en una taxa on 0 significa que no hi ha risc i partir de 100 el risc és alt.

És cert que, tot i que la localitat es mou en valors de risc alt, han disminuït lleugerament en comparació amb els valors registrats la setmana del 17 al 23 d’agost, quan el risc era de 178,17.

D’altra banda, els experts conclouen que cada santboià contagiat infecta al voltant d’una persona. El valor s’extreu de la taxa Rt, que mesura la velocitat de contagi de la malaltia. En el cas de Sant Boi, és del 0,95, força més baixa que en altres municipis de la zona. De fet, els epidemiòlegs creuen que la situació és preocupant quan aquest valor es superior a 1.

Durant la darrera setmana d’agost s’han fet a la ciutat 945 PCR. Pel que fa a la mitjana d’edat dels contagiats, continua estabilitzada al voltant dels 42 anys. Respecte a sexes, un 48,48% dels positius són dones.

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, Sant Boi de Llobregat ha lamentat 230 defuncions per coronavirus des de l’inici de la pandèmia.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades