L’atur baixa a Sant Boi per primera vegada des de l’inici de la pandèmia

La ciutat tanca el mes de juliol amb 5.371 persones aturades, 187 menys que el juny. Tot i la millora, les xifres es troben entre les més altes dels tres últims anys.

Façana d'una oficina del SOC // Generalitat de Catalunya
Façana d’una oficina del SOC // Generalitat de Catalunya

Per primera vegada després del confinament, la desocupació s’ha reduït a Sant Boi. Segons les dades més recents del Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’atur s’ha reduït en un 3,3% entre el mes de juny i el de juliol. Tot i això, la taxa d’atur es manté per sobre del 13% des del mes d’abril, un percentatge que no es registrava des del 2017. Les dades d’agost encara no s’han fet públiques.

Després de mantenir-se estable entre els mesos de maig i juny, el municipi ha comptabilitzat 5.371 persones aturades al juliol davant les 5.556 registrades el mes de juny. Aquestes dades segueixen sent preocupants, ja que suposa un augment del 23,9% respecte a les xifres marcades el juliol de l’any passat. Abans de l’inici de la pandèmia hi havia 4.600 desocupats a la ciutat.

A finals de juliol es van registrar 48.054 aturats a tota la comarca. En comparació, Sant Boi és el sisè municipi amb l’atur més alt del Baix Llobregat, per sota de Martorell, Sant Vicenç dels Horts, Esparreguera, Olesa de Montserrat i El Prat. Al mes d’abril només Cornellà tenia una taxa d’atur més alta que Sant Boi.

Recomanacions personalitzades