El risc de rebrot a Sant Boi és quatre vegades menor que a principis de setembre

El risc de propagació de la Covid-19 a la ciutat ha disminuït molt considerablement en la segona setmana de setembre en comparació amb el valor registrat durant els primers set dies de mes. Tot i això, el risc de brot continua sent alt, segons els barems de la Generalitat.

La corva negra indica l’evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat

El risc de propagació del coronavirus a Sant Boi de Llobregat és molt menor que a principis de setembre. Si durant la primera setmana del mes, Sant Boi registrava el risc de rebrot més alt del Baix Llobregat amb un valor de 615,23 punts, durant la segona setmana de setembre el valor a disminuït fins als 145,83 punts, quatre vegades menys.

Tot i així, l’índex de rebrot continua sent alt, ja que la Generalitat xifra un perill alt de rebrot en més d’un centenar.

Però, segons les dades de Salut la pandèmia és camí d’estabilitzar-se a Sant Boi, ja que la velocitat de propagació del virus també ha disminuït. És el que els experts calculen mitjançant la taxa ‘Rt’, que a Sant Boi ha passat de ser de 2,22 a ser de 0,54. És a dir, una persona contagiada amb prou feines transmet el virus a una altre individu.

De fet, els epidemiòlegs consideren que quan la taxa de reproducció és inferior a 1, la propagació de la malaltia està «controlada».

Els positius baixen a la meitat

També han disminuït considerablement el nombre de persones que han donat positiu del virus després d’haver-se fet una prova diagnòstica PCR. Si la primera setmana de setembre eren 152 els casos positius nous, en aquesta segona setmana només n’han estat 76. També cal dir que s’han fet 3.832 proves diagnòstiques menys que en la primera setmana de setembre, quan es va realitzar un cribatge massiu a la ciutat.

Però un altre indicador que indica una estabilització de la pandèmia és la taxa de PCR positives per cada 100.000 habitants. Ara és de 89,5 mentre que a inici de setembre era de 179 positius per cada 100.000 habitants. A més, de les PCR fetes, només un 5,55% del total són positives en el virus.

Pel que fa a l’edat mitjana dels contagiats, a Sant Boi continua estable al voltant dels gairebé 43 anys. Però d’una setmana per l’altra ha variat el sexe que concentra la majoria dels positius diagnosticats. Mentre que abans eren les dones les que es contagiaven més, arribant a ser un 57,89% del total, ara ho són els homes, que conformen el 54% dels contagis.

Set nous ingressos

Pel que fa als ingressos, set persones han requerit ingrés hospitalari a causa de la Covid-19 i tres han hagut de requerir un ingrés a l’UCI. Però no s’ha produït cap nova defunció i, amb les dades actualitzades a dia 17 de setembre, a l’UCI només queden ja dues persones. Pel que fa als ingressos hospitalaris que no són d’UCI, actualment n’hi ha 16.

Des que la pandèmia va arribar, Sant Boi ha registrat 2.201 casos positius diagnosticats i 230 defuncions a causa del virus.

Recomanacions personalitzades