Els grups de 1r i 3r d’ESO dels Salesians retarden l’inici del curs per un professor positiu

Un membre del professorat ha donat positiu de Covid-19 i la resta de docents dels dos cursos han hagut d’aïllar-se preventivament per haver-hi tingut contacte. Per això els alumnes dels dos nivells no han pogut començar el curs per falta de professors.

L’escola Salesians de Sant Boi // Google Maps

Un cas positiu de Covid-19 entre el professorat de l’Institut Salesians de Sant Boi ha obligat a retardar l’inici del curs per als grups de 1r i 3r d’ESO, ja que la totalitat del professorat d’aquests dos cursos tampoc ha pogut anar a classe per haver estat en contacte amb el professor que ha donat positiu.

De fet, el cas ha obligat que el centre hagi començat el curs aquesta setmana amb «gairebé la meitat del professorat d’ESO», ja que la resta de professors s’han hagut d’aïllar preventivament.

Tot i que el centre ha explicat en un comunicat que cap d’aquests professors ha presentat símptomes, la quarantena preventiva que han hagut de fer per haver estat en contacte amb el professor que ha donat positiu ha fet que el centre només hagi pogut començar l’activitat lectiva amb l’alumnat de 2n i 4t d’ESO.

Segons explica el centre, la decisió de només començar el curs amb dos nivells d’ESO concrets ha estat consensuada amb el departament d’Educació de la Generalitat «tenint en compte el nombre de professors i classes que es poden fer». En càlculs de l’escola, la resta dels cursos d’ESO no podran començar fins al dilluns 21 de setembre, quan la quarantena preventiva del professorat confinat acabi.

Inici de curs normal a la resta de centres

En dades del departament d’Educació, cap altre centre educatiu del municipi ha tingut casos de positius i ha pogut començar el curs aquesta setmana amb normalitat.

Recomanacions personalitzades