La Carxofada oferirà 1.800 menús degustació

El 29 de març se celebrarà la tradicional ‘Carxofada’ a Sant Boi de Llobregat, l’activitat que culmina el mes de la carxofa. Durant la jornada se serviran 1.800 menús degustació, 200 més que el darrer any.

Algunes de les autoritats organitzadores de la Carxofada // Irene Juárez

Aquest any Sant Boi celebra la 21a edició de la seva ‘Carxofada’. Serà el dia 29 de març, per concloure un mes que ja és conegut com el ‘mes de la carxofa’. Per la jornada s’han previst preparar un total de 1.800 degustacions, 200 més que les que es van servir l’any passat.

D’altra banda, la festa continuarà en la línia d’intentar que la celebració sigui el més sostenible possible. Per això, segons ha explicat l’organització aquest dilluns en roda de premsa, tant els coberts com els recipients que s’utilitzin seran tornaran a ser compostables. A més, hi haurà agents cívics per guiar a les persones a l’hora de reciclar.

«La principal novetat és que una iniciativa com aquesta estigui absolutament consolidada», ha indicat l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que ha posat en valor el fet que la celebració neixi «d’una aliança estratègica a tres bandes». En la Carxofada, per tant, s’uneixen «els productors, els restaurants del col·lectiu Degusta i també les administracions».

«Migas» amb carxofa confitada // Irene Juárez

Durant tota la jornada es duran a terme activitats que inclouen una trobada de puntaires, sorteigs, activitats infantils com un concurs de pintura i de dibuix en anglès, showcookings d’alguns restaurants del grup Degusta i diferents actuacions musicals. Tot això contribuirà al fet que la ‘Carxofada’ «sigui un dia familiar», ha assegurat Moret.

Aquest any, a més, aportarà els seus serveis l’associació Sant Boi Comerç. Els establiments que en formen part podran vendre els tiquets, a un cost de 12 euros de forma anticipada. Cal recordar, d’altra banda, que un total de 14 establiments estan duent a terme la promoció ‘la carxofa de Sant Boi‘.

Cinc plats i unes postres amb carxofa

Els restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi han estat els encarregats de preparar el menú que se servirà durant la ‘Carxofada’. Part del govern municipal i de l’organització ja han pogut tastar els plats en una roda de premsa celebrada al restaurant Marimorena.

El menú està format per degustacions d’arròs amb carxofa i sèpia, ‘migas de pastor’ amb carxofa confitada, rotllet farcit de pesto de carxofes amb glacejat de formatge, fricandó vegetal de carxofa amb bolets, carxofa a la brasa i gelat de mató amb melmelada de carxofa.

El rollet farcit amb pesto de carxofa // Irene Juárez

Aquest any s’han previst cuinar 1.800 degustacions, el que correspon a 200 més que el darrer any. En aquest sentit, Moret ha declarat que «cada any fem més tiquets» perquè «el projecte cada any està més arrelat». També ha indicat que no només Sant Boi gaudeix de la jornada sinó que també ho fan «les poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona». L’any passat la celebració va reunir a gairebé 3.000 persones.

Recomanacions personalitzades