El distintiu ‘La carxofa de Sant Boi’ vol potenciar el producte local

Es posa en marxa la iniciativa ‘La carxofa de Sant Boi’, que consisteix en proporcionar carxofes per vendre als comerços locals i un distintiu que diferenciï aquest producte de proximitat conreat al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Presentació de la campanya ‘La carxofa de Sant Boi’ // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament i la Cooperativa Agrària Santboiana han engegat una iniciativa que té l’objectiu d’afavorir la venda de la carxofa d’origen local. La Cooperativa proporcionarà carxofes als establiments de la ciutat que s’adhereixin a la campanya, que també rebran el distintiu ‘La carxofa de Sant Boi’ com a venedors d’una de les joies més preuades de la ciutat.

Durant l’acte de presentació, celebrat al Marcat de Sant Jordi, també s’ha donat a conèixer la Carxofa Beer, una beguda elaborada pels xefs Toni Romero i Alberto Alguacil de la Pastisseria El Romaní i Restaurant El Pou de la Beleta, respectivament. Els xefs han ofert al públic assistent un taller de cuina en directe, que ha inclòs l’elaboració de iogurt de calçot, bikini de carxofa i cafè de carxofa.

La carxofa és el producte agrícola més característic de Sant Boi i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les terres del delta del Llobregat i el clima temperat fan que la carxofa del municipi sigui «especialment dolça i tendre», i que es converteixi en un producte de proximitat que cal potenciar, segons ha informat l’Ajuntament de Sant Boi mitjançant un comunicat.

Recomanacions personalitzades