El PSC obté la majoria absoluta a les eleccions municipals

La llista socialista, encapçalada per l’actual alcaldessa, Lluïsa Moret, aconsegueix el 42,85% dels vots i 13 regidors. ERC puja de la quarta a la segona posició amb cinc regidors. Sant Boi en Comú perd la meitat de la representació que tenia ICV el 2015 i baixa fins a dos. C’s manté els tres regidors i Podem els 2 que havia assolit Gent de Sant Boi. Junts per Sant Boi i el PP surten de l’Ajuntament.

El PSC s’ha imposat amb contundència a les eleccions municipals de Sant Boi. La llista socialista, encapçalada per l’actual alcaldessa, Lluïsa Moret, ha rebut 16.001 vots (un 42,85% del total), assolint la majoria absoluta amb 13 regidors. Amb una participació del 60,03%, gairebé sis punts més que a les anteriors municipals, els socialistes han guanyat 5.208 votants en relació als anteriors comicis locals. Aquest creixement permetrà el PSC governar en solitari a l’Ajuntament de Sant Boi i que Lluïsa Moret sigui designada alcaldessa per segona legislatura consecutiva, acumulant nou anys al capdavant del consistori quan finalitzi el seu mandat el 2023.

L’altre gran beneficiat de la cita electoral d’avui ha sigut ERC, que s’ha enfilat des de la quarta a la segona posició, pujant dels 3 als 5 regidors. La llista liderada per Miquel Salip ha obtingut 6.233 vots, superant en 2.372 els sufraguis de l’any 2015. Amb aquests resultats, els republicans es posicionen com el principal partit de l’oposició d’un govern municipal amb majoria absoluta.

Sant Boi en Comú perd la meitat dels regidors

Sant Boi en Comú, que l’any 2015 es va presentar sota les sigles d’ICV, ha perdut dos dels quatre regidors que tenia a l’Ajuntament. La formació, que durant aquesta legislatura ha format part de l’equip de govern ha rebut 2.758 vots, només dos més que Podem. Sant Boi en Comú ha passat de la segona a la quarta posició, superada per ERC i C’S. La formació tindrà representació al consistori santboià amb Alba Martínez, actual regidora d’Educació, i Daniel Martínez, fins ara regidor de Participació Ciutadana.

C’s i Podem es mantenen

C’s continua sent la tercera força política a l’Ajuntament de Sant Boi. Tot i perdre 215 vots en relació a les municipals de 2015, la formació encapçalada per Olga Puertas ha rebut el suport de 3.915 persones, mantenint els tres regidors al consistori.

Podem, que en aquests comicis concorria amb la seva marca pròpia, després d’haver-se integrat a Gent de Sant Boi a les anteriors eleccions locals, ha mantingut els dos regidors que havia aconseguit la formació. La llista liderada per Jorge Romero ha tingut 2.756 vots, 12 menys que els recollits per Gent de Sant Boi.

En canvi, Guanyem Sant Boi, formació sorgida de la desaparició de Gent de Sant Boi, i formada a entorn de la CUP, ha assolit un 3,89% dels vots. D’aquesta forma, la seva candidata, Laura Fernández es quedarà fora del consistori.

PP i Junts per Sant Boi, fora de l’Ajuntament

Els grans perjudicats de la contesa electoral de les municipals han estat el PP i Junts per Sant Boi. Els populars, que fins ara comptaven amb dos regidors a l’Ajuntament de Sant Boi, s’han quedat sense representació. En les eleccions, han perdut gairebé 1.000 vots, passant del 8 al 4,37%.

Per la seva banda, Junts per Sant Boi també s’ha quedat sense representant. L’actual regidor, Jordi Garcia, ha tingut 199 vots menys que el 2015, baixant del 5,84% al 4,67%.

Finalment, Vox no ha entrat al consistori, després d’obtenir només 667 vots, quedant-se amb un percentatge de l’1,79%.

Un ple municipal de cinc partits

Amb els resultats de les eleccions municipals, el ple de l’Ajuntament de Sant Boi serà menys divers, ja que es passarà dels set partits de la darrera legislatura als cinc d’aquesta. Les formacions amb presència al consistori seran cinc: PSC, ERC, C’s, Sant Boi en Comú i Podem.

Recomanacions personalitzades