L’Altaveu 2016 mescla figures consagrades amb artistes emergents

La 28ena edició del Festival de la Música i la Cançó Altaveu se celebrarà els propers 9 i 10 de setembre amb un cartell farcit de talent: per una banda artistes consagrats com Quimi Portet o Ismael Serrano, i per l’altra músics emergents com Trau i Coet.

Imatge del cartell de l'Altaveu 2016 // Ajuntament de Sant Boi

Imatge del cartell de l’Altaveu 2016 // Ajuntament de Sant Boi

Després que l’any passat el Festival Altraveu tanqués amb una xifra d’espectadors molt bona, enguany els organitzadors han decidit oferir una programació heterogènia amb artistes consagrats i grups emergents, una mica com jugant a l’aposta segura i l’arriscada, per tal d’engrescar al públic.

L’edició d’enguany tindrà lloc entre el 9 i 10 de setembre, i els seus espais principals seran els habituals del Festival: la Plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i els Jardins de l’Ateneu Santboià. De la programació destaquen músics incontestables, com ara Quimi Portet, presentant el seu novè disc Ós bipolar en format de trio, acompanyat d’Àngel Celada i Jordi Busquets; la mallorquina Maika Makovski, amb un nou disc després de quatre anys i amb la col·laboració a l’estudi i a l’escenari del Brossa Quartet; o els madrilenys Coque Malla i Ismael Serrano, cadascun amb un carisma i una personalitat molt marcada, a més d’anys d’èxits i grans obres a les seves esquenes. També destaca molt especialment la presència de Marlango, el grup de Leonor Watling i Alejandro Pelayo, que interpretaran cançons triades pels seus fans només amb piano i veu, un format que han anomenat amb l’apropiat nom de Delicatessen.

L’escena catalana sempre ha estat molt ben representada a l’Altaveu. A noms consagrats cal sumar els de noves propostes, bandes d’alt nivell que continuen amb la llarga tradició del pop cantat en català. És el cas de Blaumut, un grup d’una elegància i sensibilitat poc freqüents; la prometedora Marion Harper, una de les noves estrelles emergents del pop català; i dels locals Trau i Coet, tots dos grups formats a Sant Boi i guanyadors en diferents categories de les dues darreres edicions del Sona9. Tots ells presenten també treballs recents i noves cançons en directe.

Per altra banda, el Festival segueix actuant com una plataforma de l’emergent escena musical catalana, que novament hi estarà representada pels quatre grups Frontera, que seran seleccionats per primer cop per votació popular.

Una de les novetats més importants d’enguany és el nou mini-cicle de documentals musicals, en col·laboració amb el festival In-Edit (guanyador l’any passat d’un premi Altaveu). També destaquen les dues converses que tindran lloc durant els dies del festival, una altra de les novetats més importants d’enguany.

Recomanacions personalitzades