El Festival Altaveu duplica el nombre d’assistents

Unes 9.000 persones han assistit entre el 10 i el 12 de setembre als concerts de la 26a edició del Festival Altaveu. Aquesta xifra d’espectadors és el doble que l’any passat. S’ha combinat un públic especialitzat als concerts de pagament amb un més general als gratuïts.

Sidonie durant la seva actuació a la plaça de l'Ajuntament // Festival Altaveu

Sidonie durant la seva actuació a la plaça de l’Ajuntament // Festival Altaveu

La 26ena edició de l’Altaveu es presentava amb un dels millors cartells de la història segons els seus organitzadors i sembla ser que el públic ho ha apreciat. Al voltant de 9.000 persones han assistit als diversos concerts gratuïts i de pagament que durant tres nits s’han seguit en diferents escenaris: la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i els jardins de l’Ateneu Santboià. La xifra d’espectadors aconseguida duplica el nombre de persones assistents al festival de l’any passat.

La organització del festival atribueix el creixement de públic a la presència de bandes amb un important ganxo popular com Sidonie, que va actuar de manera gratuïta a la plaça de l’Ajuntament. Aquest tipus de concerts més multitudinaris sumats a d’altres com el de Howe Gelb & M. Ward i Dorian Wood, de gran qualitat, han permès congregar una tipologia àmplia de públic. Mentre en els de la plaça de l’Ajuntament -gratuïts- hi havia un públic més generalista, a Cal Ninyo i els jardins de l’Ateneu el ambient era més especialitzat.

Els organitzadors també fan una valoració positiva de la segona edició del Sant Boi Urban Dance, un espectacle de creació comunitària dins del festival que ha barrejat danses urbanes i música hip hop comptant amb la col·laboració de joves i escoles de dansa de la ciutat.

Abans de tot això, el tret de sortida al festival es va donar el dimecres 9 amb l’entrega dels Premis Altaveu, que van comptar amb Joan Manuel Serrat com a gran protagonista al rebre el reconeixement a la seva trajectòria artística. Cabo San Roque, Marco Mezquida, Ian Sala, Xarim Aresté, Senior i el Cor Brutal i el festival In-Edit van ser els altres premiats.

Recomanacions personalitzades