Baixa la criminalitat a Sant Boi malgrat l’augment de robatoris

Les dades del ministeri de l’Interior situen Sant Boi com una de les ciutats amb una taxa de criminalitat més baixa de la província de Barcelona, malgrat que en els sis primers mesos de l’any han augmentat els robatoris amb violència i a l’interior d’immobles.

Façana de l'edifici judicial de Sant Boi de Llobregat // Lara Jaruzchik

Façana de l’edifici judicial de Sant Boi de Llobregat // Lara Jaruzchik

Tot i que la província de Barcelona, i en concret la ciutat comtal i el Delta del Llobregat, és una de les zones amb un alt índex de criminalitat, la ciutat de Sant Boi trenca l’estadística i pot presumir de tenir una de les taxes de delictes més baixa. En concret hi ha hagut des del gener un total de 1.619 delictes i faltes a la ciutat, un 11,3% menys que l’any passat.

Les dades les publica el Ministeri de l’Interior, dins del balanç de la criminalitat que elabora a partir de les dades que faciliten les forces i cossos de seguretat de tot l’Estat (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, Ertzaintza, etc.). A Sant Boi s’evidencia un augment dels robatoris amb violència i intimidació (+7,8%), i els robatoris amb força a l’interior d’immobles (+7,4%). Per contra, disminueixen els robatoris de vehicles a motor (-11%) i els furts (-15,8%).

La nota més negativa és l’augment dels homicidis. L’any passat no n’hi va haver cap, i en aquests sis mesos n’hi ha hagut dos: l’assassinat de la nena de 4 anys per part de la seva mare, i més recentment la mort de la pacient a l’Hospital Sant Joan de Déu a mans d’un altre intern.

Tot i això, Sant Boi té una taxa de criminalitat baixa. En concret, la taxa és de 19,70 delictes i faltes per cada 1.000 habitants, vuit per sota de la província i sis per sota del total de Catalunya.

Qui surt més malparat d’aquest balanç de criminalitat és el Barcelonès i la zona del Delta del Llobregat, on els municipis de Barcelona, L’Hospitalet, i sobretot el Prat de Llobregat, concentren una taxa de criminalitat més alta. En concret el Prat lidera la taxa amb 51,15 delictes i faltes per cada 1.000 habitants; Barcelona li va al darrera amb una taxa de 45,42; la segueix L’Hospitalet amb 30,52; i Cornellà de Llobregat amb 29,03 delictes i faltes.

Dades de criminalitat a Sant Boi durant el primer semestre de l'any // Marc Pidelaserra

Recomanacions personalitzades