Un incendi crema la fàbrica d’armes d’aire comprimit Gamo

La fàbrica d’armes d’aire comprimit Gamo ha començat a cremar al voltant de les 11 del matí. La nau, ubicada a la carretera Santa Creu de Calafell, ha estat evacuada. Els Bombers han controlat l’incendi una hora després i s’ha donat per extingit a les 13:30 hores. 

Al voltant de les 11.05 hores del dijous 25 d’agost s’ha produït un incendi a la fàbrica Gamo d’armes d’aire comprimit, situada al número 43 de la carretera de Santa Creu de Calafell, al polígon industrial Fonollar. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat 16 dotacions de Bombers de la Generalitat, que han controlat la situació després de més d’una hora de treballs. L’incendi s’ha donat per extingit passades les 13:30 hores.

El foc ha afectat a una nau d’aproximadament 1.000 metres quadrats de superfície. En el seu interior hi ha la planta de producció de la fàbrica i el magatzem de material per fabricar les armes d’aire comprimit. Gamo, amb més de seixanta anys d’història, és un dels principals fabricants d’aquest tiups d’armes en l’àmbit europeu. Les flames també han afectat a un dipòsit de gasoil i a una zona de vestidors de l’empresa situats a l’exterior del recinte. La resta d’instal·lacions de la fàbrica, una segona nau de serveis administratius i el passadís que connecta, no s’han vist afectades.

Les primeres investigacions apunten a una causa fortuïta a l’interior dels vestidors com a possible causa de l’incendi, que després s’ha estès pel magatzem.

La circulació per la C-245 no s’ha vist interrompuda. No s’han lamentat ferits i no hi ha hagut risc de contaminació química, segons han informat els Bombers a través d’un comunicat. En l’actuació també han col·laborat la Policia Local de Sant Boi, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil.

Recomanacions personalitzades