Més lluminositat i estalvi energètic als fanals de Francesc Macià i plaça de Catalunya

Els antics fanals del cor del barri de Vinyets-Molí Vell s’estan substituint per altres de LED més eficients i que comportaran un augment de la visibilitat i un estalvi del 47% de la factura energètica.

Treballs de millora de l`enllumenat a la plaça Catalunya // Ajuntament de Sant boi de Llobregat

Treballs de millora de l`enllumenat a la plaça Catalunya // Ajuntament de Sant boi de Llobregat

L’Ajuntament està substituint 21 punts de llum convencionals (fanals) per altres 33 punts de llum LED al cor del barri de Vinyets-Molí Vell. L’estalvi energètic d’aquesta millora de l’enllumenat suposarà una reducció del 47% del consum elèctric, que passarà dels 13.000 kWh als 7.000 kWh. D’altra banda, s’aconseguirà un augment de la lluminositat del 28%, una millora de la reproducció cromàtica (llum més blanca) i una important reducció de la contaminació lumínica.

A banda, es canvien a LED les 10 llumeneres dels dos punts múltiples situats a la confluència dels carrers Francesc Macià, 11 de setembre i Cerdanya i es canvien a LED els 8 projectors i 16 fluorescents instal·lats a la pèrgola de la plaça de Catalunya. Aprofitant aquesta actuació es farà també la millora de connexions elèctriques als semàfors i parquímetres existents. Aquest projecte té un cost de 179.000 euros i està previst que finalitzi al setembre.

La intervenció al carrer Francesc Macià és una de les actuacions urbanístiques previstes al Pla de comerç 2020 (consensuat per l’Ajuntament i els comerciants) per reforçar les principals zones comercials i configurar eixos cívics per estimular les compres a la ciutat. Les principals actuacions derivades del pla són: la reforma del Mercat de la Muntanyeta a punt de finalitzar, la futura reurbanització del carrer Lluís Pascual Roca i de la plaça de la Generalitat i la millora en curs de l’enllumenat del carrer Francesc Macià.

Recomanacions personalitzades