Un hotel-mirador i un spa per connectar Sant Boi amb el Parc Agrari

Els arquitectes Judith Planas i Sergi Pujadó projecten dos edificis singulars per Sant Boi en el seu treball final de grau. Donen idees per espais actualment en desús al límit del nucli urbà amb el Parc Agrari del Baix Llobregat.

L'hotel mirador projectat per Sergi Pujaldó // UIC

L’hotel mirador projectat per Sergi Pujaldó // UIC

Al Museu d’Història de Barcelona s’hi exposen 30 treballs finals de grau d’estudiants de la School of Architecture de la UIC, que proposen regenerar i consolidar el Delta de Llobregat com a territori productiu i pol d’innovació urbana. Dos d’aquests projectes són per Sant Boi de Llobregat, on els arquitectes Sergi Pujadó i Judith Planas hi han imaginat dos edicifis singulars.

Durant el curs 2015-16 els alumnes han treballat projectes urbanístics amb l’objectiu de garantir la viabilitat de l’agricultura al servei de l’àrea metropolitana de Barcelona. Una intervenció que neix amb la voluntat de donar una resposta crítica a les propostes de creixement especulatiu il·limitat, on el territori perdia la seva identitat i es convertia en un bé de consum en mans del mercat global. Les propostes ara formen l’exposició R-Urban Hubs i desenvolupen les previsions del Pla General Metropolità (PGM), que tracta de protegir la zona de l’especulació, seguint un model local i sostenible.

Els projectes urbanístics pensats per Sant Boi volen unir el nucli urbà amb els espais agrícoles, esdevenint punts de referència i donant ús a espais actualment buits, com és el cas de la zona de l’Oasis. Les dues idees desenvolupades a Sant Boi són:

  • Hotel-mirador pels visitants del Parc Agrari: Sergi Pujadó ha imaginat un edifici avantguardista de catorze plantes que seria un mirador privilegiat al Parc Agrari i a tota la zona del Delta del Llobregat. Les plantes inferiors anirien destinades a serveis i activitats comunes, les plantes intermèdies serien les de les habitacions i les darreres dues plantes consistirien en un restaurant i un mirador.
  • Spa i passeig a la vora del riu: Judith Planas ha concebut una nova vida per un canal de rec en desús al límit de la ciutat, i el voldria reconvertir en un passeig i un centre termal. El projecte busca integrar-se completament en el paisatge, i que tota aquesta zona sigui una entrada natural al Parc Agrari.

L’exposició dels treballs es podrà veure fins el 31 d’agost.

Recomanacions personalitzades