El grup santboià Trau guanya el concurs Sona 9

Trau, un grup de música de Sant Boi de Llobregat, s’ha proclamat vencedor del 14è concurs de maquetes Sona 9, el més important de la música en català per a nous talents. El premi és la gravació d’un disc i una petita gira actuant a alguns dels principals festivals del país.

Els santboians Trau rebent el premi de música catalana Sona 9. // Carles Rodríguez

Els santboians Trau rebent el primer premi del concurs Sona 9 // Carles Rodríguez

Pau Torrents, Núria Botia, Xavi Artigas i Jordi Bastida són els quatre membres del grup musical Trau. Els santboians han aconseguit el primer premi de la catorzena edició del concurs de maquetes Sona 9, que valora els nous talents de la música catalana. En declaracions a dSantBoi, Botia explica la immensa il·lusió que els fa rebre aquest premi.

«Han estat 9 mesos de proves i poc a poc i sense tenir moltes pretensions d’on arribaríem ens vam trobar a la final», comenta la figura femenina del grup qui reconeix que «mai ens havíem presentat a cap concurs però el Sona 9 és diferent, és un concurs molt important i que té una repercussió molt gran».

El concurs Sona 9 suposa per als guanyadors l’enregistrament i edició d’un disc amb un productor professional, la portada de la revista Enderrock de l’agost del 2015 i una petita gira de cinc concerts remunerats en festivals com la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, l’Acústica de Figueres o el Mercat de Música Viva de Vic. «Nosaltres teníem clar que el pròxim pas que volíem fer era gravar un disc a curt termini, hem estalviat diners de concerts per tal de poder-ho fer de la manera que volíem i ara tenim la oportunitat de fer-ho gràcies al Sona 9», assegura Botia.

Guanyadors molt ajustats

Per tercer any consecutiu, la Sala Apolo de Barcelona va ser l’escenari escollit per celebrar la gran final i la votació, aquest any molt ajustada, que va donar com a guanyadors als santboians Trau davant els altres dos finalistes, Manuela Kant i Pantaleó. Així, Pantaleó, una banda de Terrassa, han quedat segons, a només un vot dels vencedors, i s’ha endut el premi Joventut. Manuela Kant, per la seva banda, s’ha quedat amb el Premi Èxit. El premi resultant de la votació popular del públic ha estat per El Pezpsiquiatra.

El jurat de la final del Concurs de Maquetes Sona 9 està format per periodistes de la revista musical Enderrock, l’emissora iCat.cat, Televisió de Catalunya i l’Agència Catalana de Notícies (ACN), representants de la Direcció General de Joventut i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona i Mercat de Música Viva de Vic, les Cases de la Música Popular i el Club de Cultura Tr3sC.

Recomanacions personalitzades