L’Ajuntament aporta 3.000 euros a una campanya solidària per les inundacions al Tindouf

L’Ajuntament de Sant Boi s’ha sumat a la petició del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb una partida de 3.000 euros per donar suport a la població dels campaments de refugiats del Sàhara Occidental afectada per unes inundacions el passat mes de setembre.

Nens de campaments de refugiats del Sàhara arriben a Catalunya cada estiu per passar unes vacances amb millors condicions de vida // David Guerrero

Nens de campaments de refugiats del Sàhara arriben a Catalunya cada estiu per passar unes vacances amb millors condicions de vida // David Guerrero

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) han organitzat conjuntament una campanya humanitària per donar suport a la població afectada per les inundacions dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria).

L’Ajuntament de Sant Boi aportarà 3.000 euros a aquesta campanya d’emergència. Els diners es destinaran a un projecte basat en les prioritats expressades pel Front Polisari a Catalunya.

Escoles, llars d’infants, dispensari i seus d’administracions públiques han patit considerables afectacions militars per unes fortes pluges caigudes el 21 de setembre a la wilaia d’El Aiun. També molts habitatges van quedar malmesos de manera substancial i algunes famílies van perdre la casa i les reserves d’aliment.

Com l’ajuntament de Sant Boi, altres municipis catalans com el de Sant Just Desvern i el de Lloret de Mar han fet la seva aportació a la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí. Tots els ajuntaments implicats treballen des de fa anys per la resolució pacífica del conflicte del Sàhara Occidental.

Recomanacions personalitzades