Nous usos socials per espais abandonats de la ciutat

Sant Boi recupera diversos espais de la ciutat que per diverses circumstàncies havien quedat en desús i abandonats. S’han inaugurat els horts comunitaris de Can Pinyol, una nova zona d’esbarjo per a animals de companyia al carrer Benviure i es reforesten Can Carreres i Can Soler.

Can Pinyol és ara la ubicació dels 36 horts comunitaris de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

Can Pinyol és ara la ubicació dels 36 horts comunitaris de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

La Fundació Marianao, per concessió de l’Ajuntament de Sant Boi, és l’encarregada de gestionar 36 parcel·les de terreny a la zona de Can Pinyol, que esdevindran els nous horts comunitaris. Conjuntament amb les seves instal·lacions annexes a la carretera de Sant Climent, serà mitja hectàrea de terreny destinada a un projecte social llargament demandat.

El projecte, dissenyat i finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, consisteix en la construcció de petits horts urbans amb impacte ecològic mínim, dissenyats i gestionats mitjançant un sistema participatiu i que posa el focus en la inclusió social. Un terç d’aquestes parcel·les han estat assignades, en primera instància, a persones ateses en els serveis socials municipals; un altre terç s’han assignat, a través de sorteig, a persones del municipi interessades en el projecte; i el darrer terç s’ha assignat a entitats i associacions del barri.

Zona d’esbarjo per a gossos

Cartell informatiu a l'entrada de l'espai d'esbarjo per a gossos // David Guerrero

Cartell informatiu a l’entrada de l’espai d’esbarjo per a gossos del parc de la Muntanyeta // David Guerrero

A més s’ha inaugurat una nova zona d’esbarjo per a animals de companyia que es troba al carrer Benviure, just al costat del camp de futbol Marianao. L’Ajuntament ha invertit 8.800 euros en aquesta instal·lació que té una superfície aproximada de 700 metres quadrats. Aquesta és la sisena zona d’esbarjo per a gossos que es posa en marxa a la ciutat, la resta es troben a Ciutat Cooperativa, Camps Blancs, Saló Central, carrer Picasso i la Muntanyeta. Aquesta última és la més gran de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Reforestació després dels incendis

Dos espais que han patit incendis en els darrers mesos han estat objecte d’un acte de reforestació. Per una banda s’han plantat 150 garrofers a la franja de protecció del carrer Lilàs que es va incendiar a principis de l’estiu passat. L’altre espai que serà reforestat es troba a la riera de Can Soler, que  cremar el passat mes de febrer. L’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat farà la plantació de 25 llorers i 25 pollancres en el que era una zona de matolls amb motiu dels actes del 50è aniversari d’ambdues entitats del lleure.

Recomanacions personalitzades