Comença una campanya per fer a la ciutadania «coresponsable» de la neteja de l’espai públic

Tret d’inici a la campanya de sensibilització «Amb tu, un barri més net«, que vol fer als veïns de Sant Boi «coresponsables» de la neteja de la via pública. Ha començat a Camps Blancs i posteriorment s’anirà desplegant barri a barri. 

Moret amb els nens de l'Esplai Eixida escoltant les instruccions dels serveis municipals // Jose Polo

Moret amb els nens de l’Esplai Eixida escoltant les instruccions dels serveis municipals // Jose Polo

«La ciutat més neta no és la que més es neteja, sinó la que menys s’embruta», diu l’alcaldessa Lluïsa Moret. Amb aquest esperit neix la campanya de sensibilització «Amb tu, un barri més net«, que ha començat a Camps Blancs amb una activitat amb els infants de l’Esplai Eixida i que anirà recorrent la ciutat, barri a barri, reunint-se amb diferents col·lectius.

Amb escombra i eines de neteja, els nens, acompanyats per Moret i els serveis tècnics municipals encarregats d’aquesta tasca, han fet una volta per Camps Blancs començant per la plaça d’Euskadi tot netejant la brutícia que s’anaven troben pel camí. L’objectiu: conscienciar als més petits de la importància de mantenir l’entorn públic en bones condicions. «És el tret d’inici a un projecte per sensibilitzar a la ciutadania perquè cuidi de l’espai públic, que és el bé comú», ha resumit Moret. «Hem de buscar la coresponsabilitat dels veïns per mantenir cuidat i net el seu entorn més proper», ha sentenciat l’alcaldessa.

Monitors, nens i alcaldessa abans de començar l'activitat // Jose Polo

Monitors, nens i alcaldessa abans de començar l’activitat // Jose Polo

La neteja de l’espai públic és important i preocupa la ciutadania. Segons Moret, és «una de les demandes més recurrents» que ha pogut copsar a través del projecte d’alcaldia als barris. Entre les reivindicacions més recurrents hi ha la dels excrements dels gossos. En aquest sentit, el govern municipal format per PSC i ICV assegura que no es pot apostar «només per la via punitiva» tot i que clarifica que «es mantenen» les ordenances de civisme i tinença responsable d’animals que dicten «sancions vinculades» a no recollir els excrements.

El tractament dels residus i la neteja dels carrers viurà un canvi transcendental al setembre, quan s’implementarà el nou sistema de recollida en el que l’Ajuntament porta mesos treballant.

Recomanacions personalitzades