Obre el nou espai d’esbarjo per a gossos del parc de la Muntanyeta

El parc de la Muntanyeta estrena una nova àrea d’esbarjo per a gossos. És la més gran de la ciutat i de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’àrea queda integrada en el parc i es presenta com un espai de socialització pels animals. Els usuaris es mostren recelosos davant l’incivisme d’alguns veïns.

Diversos gossos beuen de la font de l'espai d'esbarjo de la Muntanyeta // David Guerrero

Diversos gossos beuen de la font de l’espai d’esbarjo de la Muntanyeta // David Guerrero

Són 2.760 metres quadrats de superfície destinats exclusivament pels gossos i els seus propietaris. No és un lloc on només puguin fer les seves necessitats -i qui correspongui les reculli- sinó també un lloc d’esbarjo i relació entre animals, on poden córrer sense anar lligats en un espai ampli i còmode.

La nova zona d’esbarjo, situada just a la confluència del carrer de la Muntanyeta amb un dels camins que puja cap a l’interior del parc, és l’espai d’aquestes característiques més gran situat en un parc de l’entorn metropolità de Barcelona. De fet, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha estat l’entitat responsable de les obres de condicionament de la zona, que han consistit bàsicament en el moviment de terres per convertir el que eren matolls en un espai lliure i habilitat per gossos i propietaris. El regidor de Medi Ambient i Entorn Natural, Josep Puigdengolas, destaca que amb el nou espai s’ordenen els usos de la Muntanyeta i defensa que que «està demostrat que a l’entorn d’aquest tipus d’espai es disminueixen les caques al carrer».

Propietaris i gossos estrenant el nou espai d'esbarjo per a gossos del parc de la Muntanyeta // David Guerrero

Propietaris i gossos estrenant el nou espai d’esbarjo per a gossos del parc de la Muntanyeta // David Guerrero

El perímetre de l'espai per a gossos té una tanca de metre i mig i una porta de fusta a l'entrada // David Guerrero

El perímetre de l’espai per a gossos té una tanca de metre i mig i una porta de fusta a l’entrada // David Guerrero

L’àrea queda integrada en el parc i s’han aprofitat les moreres que hi havia a la zona a més de plantar-ne de noves amb la intenció de que l’arbrat, de fulla caduca, doni ombra a l’estiu i deixi passar el sol a l’hivern. També s’han instal·lat diversos punts de llum, bancs i cadires i una font on els gossos poden beure aigua. L’àrea està delimitada per una tanca d’un metre i mig d’alçada i té accés tant des del carrer de la Muntanyeta, darrera del mercat, com des del camí del parc.

Aquest nou espai vindrà a substituir el que fins ara hi havia a dalt de tot del parc de la Muntanyeta. Aquell es retirarà per la seva proximitat al nou, que donarà servei als veïns dels barris de Marianao i el Centre. A banda d’aquest, continuaran operatius els altres quatre que hi ha a la ciutat: al carrer de Pablo Picasso, a la Ciutat Cooperativa, al parc del Saló Central i a Camps Blancs. El regidor responsable, Josep Puigdengolas, assegura que «la idea és fer-ne més» i apunta a la part nord de Marianao com la zona on seria més necessari.

Recels davant l’incivisme

Cartell informatiu a l'entrada de l'espai d'esbarjo per a gossos // David Guerrero

Cartell informatiu a l’entrada de l’espai d’esbarjo per a gossos // David Guerrero

El passat dissabte 7 de març es va celebrar una trobada inaugural que convidava als propietaris de gossos de Sant Boi a provar la nova zona amb els seus animals. En alguns moments es van arribar a acumular més d’una trentena de gossos al recinte. També van assistir representants d’entitats animalistes com ASOA i AnimaNaturalis.

La majoria d’usuaris consultats per dSantBoi es mostraven contents pel nou espai però es mostraven recelosos del manteniment que tindrà si el civisme dels propietaris no és com s’espera. «Depèn de nosaltres, hi ha gent que no recull els excrements del seu gos mai, ni quan els fa a la porta de casa seva, veurem si venen molts d’aquests per aquí», apuntava un usuari acompanyat del seu petit gos. Un altre veí, amb un gos bastant més gran, alertava que «potser algú es creu que venint aquí dins no ha de recollir les caques». Un cartell a l’entrada deixa clares les normes d’ús, com li feia veure un tercer usuari, «però hi ha qui no ho vol veure», reblava mentre el seu gos bevia aigua a la font de l’espai.

Recomanacions personalitzades