El PSC traça les línies mestres del programa electoral en una jornada en clau comarcal

El PSC del Baix Llobregat celebra una jornada de treball a Sant Boi per elaborar un document ideològic amb idees i propostes que serviran com a base conjunta dels programes electorals del partit a la comarca. Els socialistes defensen la política local com la base per mantenir l’Estat del Benestar.

Antoni Poveda, primer secretari del PSC Baix Llobregat, i Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern i president del Consell Comarcal // David Guerrero

Antoni Poveda, primer secretari del PSC Baix Llobregat, i Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern i president del Consell Comarcal // David Guerrero

Militants de les agrupacions locals del PSC del Baix Llobregat s’han reunit a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi per marcar en un document ideològic les idees i propostes que han de ser la base per donar forma als programes electorals del partit a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

La jornada de treball s’ha celebrat sota el títol «Construïm idees i propostes pel Baix Llobregat i pels nostres municipis». Els socialistes presents a la sessió s’han dividit en quatre comissions de treball diferents organitzades per temàtiques: bon govern, impuls econòmic, les persones com a prioritat i model de territori sostenible. En el primer dels àmbits, el del bon govern, Sant Boi ha estat un dels municipis posat com a referència a la resta de la comarca a través del director de l’àrea de Governança de l’Ajuntament, Francesc Gutiérrez.

Durant tot el matí de dissabte el centenar d’assistents han fet aportacions i treballat un document inicial que posteriorment s’ha debatut i aprovat per incorporar-lo al que serà el document final i que es repartirà a les diferents agrupacions per tal que el facin servir com a base del seu programa electoral i on cada agrupació podrà afegir les seves pròpies propostes de proximitat.

La jornada de treball dels socialistes s'ha realitzat a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer // David Guerrero

La jornada de treball dels socialistes s’ha realitzat a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer // David Guerrero

El secretari de programes i idees del PSC Baix Llobregat i tinent d’alcalde santboià, José Ángel Carcelén, ha definit el document resultant com «una proposta innovadora i útil que aporta tres eines per elaborar les propostes locals: els nostres valors, els àmbits de treball i els nostres destinataris». El document aprovat es converteix així en la base del debat a les agrupacions locals del PSC.

Defensa de la política local i el Baix Llobregat

Al finalitzar la jornada ha pres la paraula el primer secretari del PSC Baix Llobregat, Antoni Poveda. «Els socialistes tenim com a prioritat continuar millorant la qualitat de vida dels nostres ciutadans», ha valorat Poveda, indicant que aquest ha de ser l’objectiu principal i fonamental del programa electoral dels socialistes a tots els municipis del Baix Llobregat el proper 24 de maig. «Serem l’únic partit que tindrà un programa d’àmbit comarcal al Baix Llobregat, ho tornem a fer», ha posat en valor el primer secretari socialista, destacant «el sentiment de pertinença del partit al territori».

«La nostra política comença als municipis, on establim les bases per mantenir l’estat del Benestar», ha apuntat Poveda, recordant com l’any 2010 el govern de la Generalitat aportava 120 milions d’euros a escoles bressol i aquest 2015 la xifra s’ha reduït a zero amb els pressupostos pactats per CiU i ERC. «Les escoles bressol continuen funcionant gràcies a l’esforç fet pels ajuntaments, això és fer política, actuar», ha reblat Poveda.

El líder dels socialistes a la comarca també ha qualificat als diferents candidats a les alcaldies presents a l’acte com «líders a les seves ciutats». Poveda s’ha mostrat confiat de que tots ells presentaran unes bones llistes electorals «obertes a la societat civil».

Recomanacions personalitzades