Unes 5.000 persones participen a la 16a Carxofada

La Carxofada de Sant Boi ha tancat la seva setzena edició amb una participació al voltant de les 5.000 persones. La dotzena de restaurants que han sortit al carrer han servit uns 7.000 plats pels quals han estat necessaris un total de 1.400 kg de carxofes.

El temps va acompanyar i la rambla es va omplir de gent durant la 16a Carxofada // Ajuntament de Sant Boi

El temps va acompanyar i la rambla es va omplir de gent durant la 16a Carxofada // Ajuntament de Sant Boi

Els dotze restaurants de la ciutat participants a la 16a Carxofada no paraven de treballar a l’hora de màxima afluència. Van esperar una setmana ja que la previsió meteorològica va obligar a ajornar la celebració una setmana però va valdre la pena. El balanç final ho acredita: s’han servit 1.600 menús, cadascun d’ell amb tres degustacions, postres i beguda. Així, en total s’han degustat 7.000 plats, tots ells amb la carxofa com a protagonista.

La oferta gastronòmica enguany ha comptat amb diverses propostes innovadores com una crep farcida de carxofes i pollastre confitat, una carxofa amb confit d’ànec i iogurt de taronja i un ravioli cruixent i rostit de carxofes. La tapa Degusta del 2015 ha estat un hot dog de botifarra de carxofa amb xips. Els restaurants participants a la festa han estat Blanc i negre, Cal Vitus, Diversus, Droop, Bavi Bistro, Il Peccato di Cuppido, La Superllesca, La Lola, Marimorena, Origen Ibérico i la pastisseria Les delícies d’en Joel.

Una de les tapes que es podien degustar a la 16a Carxofada // Ajuntament de Sant Boi

Una de les tapes que es podien degustar a la 16a Carxofada // Ajuntament de Sant Boi

Per satisfer la gana de les 5.000 persones que han participat a la festa organitzada per l’associació Sant Boi Degusta han estat necessaris 1.400 quilos de carxofes. Els que no han tingut prou amb menjar-les aquest diumenge també n’han comprat. La Cooperativa Agrària ha venut 750 quilos durant la celebració de la Carxofada.

Activitats diverses

La rambla de Rafael Casanova i la plaça de l’Ajuntament, a més de moltes carxofes, també han ofert animació i activitats diverses. Com en altres ocasions, el cuiner Pep Nogué ha fet una exhibició de cuina i abans de que la gent comencés a dinar s’han aplegat fins a 300 persones en la novena edició de la Trobada de Puntaires La Unió. La festa també ha comptat amb la sisena trobada de col·leccionistes de plaques de cava.

Una de les novetats ha estat una visita en bicicleta a un camp de carxofes i l’entrega del premi al millor selfie amb Sant Boi com a teló de fons. També s’ha aprofitat per presentar el programa d’activitats a la ciutat  «Primavera Experience» i s’ha pogut veure a Superboi, el personatge amb el que l’Ajuntament tracta de conscienciar als més petits per mantenir neta la ciutat. La Carxofada ha acabat amb un concert del grup ExtremBand.

Recomanacions personalitzades