El Palau de Marianao serà la seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya

L’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat la cessió temporal d’una part del Palau de Marianao com a seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya, que fins ara no tenia seu física. L’oficina d’expedició del DNI i passaports passarà al mercat de la Muntanyeta.

Palau de Marianao // Ajuntament de Sant Boi

Palau de Marianao // Ajuntament de Sant Boi

Tot i que en el moment de la constitució del Clúster de Salut Mental de Catalunya, l’any 2013, ja es va anunciar que el Palau de Marianao seria la seva seu, no s’ha fet efectiu fins ara, quan l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat la cessió temporal d’una part de les instal·lacions, que són de propietat municipal, després de fer les obres d’adequació.

El Clúster ocuparà de moment 280 metres quadrats de la planta baixa i la primera planta del Palau de Marianao. La llicència d’ocupació inicial és per un període de quatre anys i coincideix amb l’anunci del trasllat de l’oficina d’expedició del DNI i passaports de la Policia Nacional al mercat de la Muntanyeta. Si es compleix el calendari, el trasllat de l’oficina policial es produirà abans de l’estiu vinent.

El pla inicial anunciat en el moment de creació del clúster parlava de 1.800 metres quadrats destinats a un Centre d’Excel·lència Internacional per a la Salut Mental, però tot això no serà possible fins que la Policia Nacional no deixi l’espai que ocupa actualment i que durant anys també van ser els jutjats de Sant Boi.

Formació i emprenedoria

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el gerent del Clúster de Salut Mental, Joan Orrit, en el moment de la signatura de la cessió del Palau de Marianao // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el gerent del Clúster de Salut Mental, Joan Orrit, en el moment de la signatura de la cessió del Palau de Marianao // Ajuntament de Sant Boi

La seu del Clúster acollirà activitats com cursos de formació i permetrà cedir espais a projectes d’emprenedoria que apliquen les noves tecnologies per a la millora de la salut mental, segons ha informat l’Ajuntament de Sant Boi. L’objectiu de la seu física -juntament amb la seu virtual que està en fase de preparació- és fer créixer al Clúster de Salut Mental en els àmbits de la formació, l’assistència, la investigació i la generació d’opinió en relació a la salut mental, reforçar la participació en projectes europeus i tractar d’aconseguir així el procés d’internacionalització.

Una trentena d’empreses, centres universitaris, entitats i institucions públiques formen part en l’actualitat del Clúster de Salut Mental de Catalunya, creat l’any 2013. L’impulsor va ser l’Ajuntament de Sant Boi, que considera la salut mental comunitària com un dels principals eixos estratègics de les seves polítiques i que vol fer de Sant Boi un referent en relació a aquest àmbit on s’interelacionin la recerca i la docència universitària, el sector productiu, l’entorn científic i tecnològic i l’activitat assistencial sanitària del país per a la millora de la salut mental.

Recomanacions personalitzades