La jove co-candidatura d’Iniciativa es marca l’objectiu de «guanyar Sant Boi»

Unes 150 persones assisteixen a la presentació de la candidatura d’Iniciativa a l’alcaldia encapçalada per Josep Puigdengolas i Alba Martínez. Joan Herrera i l’alcaldessa Lluïsa Moret veuen com els ecosocialistes santboians es conjuren per «guanyar Sant Boi».

La primera fila amb els co-candidats d'ICV, l'alcadessa Moret, Joan Herrera i el candidat de CiU, Jordi Garcia // Jose Polo

La primera fila amb els co-candidats d’ICV, l’alcadessa Moret, Joan Herrera i el candidat de CiU, Jordi Garcia // Jose Polo

Després de quatre anys formant govern amb el PSC, Iniciativa Sant Boi de Llobregat comença la precampanya electoral de les municipals del mes de maig marcant-se l’objectiu més ambiciós de tots: trencar l’hegemonia socialista i guanyar l’alcaldia de Sant Boi. Així ho van manifestar, davant de l’alcaldessa Lluïsa Moret que va estar atenta a primera fila, el dia de la presentació de la co-candidatura d’ICV amb els regidors Josep Puigdengolas i Alba Martínez com a caps de llista.

La sala d’actes de la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer es va quedar petita. Hi havia 100 persones assegudes i moltes sense seient omplint el recinte. En total, unes 150 ànimes. A més de l’alcaldessa hi havia el candidat de CiU, Jordi Garcia, el candidat d’ERC, Miquel Salip i el secretari general d’ICV, Joan Herrera. En un acte on fins a sis persones van pujar al faristol abans que els co-candidats, no es va poder veure a l’anterior cap de llista i membre de l’equip de govern des del 2003, Luis Pérez, que ha marxat del partit per discrepàncies en la manera d’escollir els caps de llista. Precisament en l’època de Pérez el PSC, Iniciativa, ERC i CiU van compartir govern municipal. A la foto de divendres 27 de març estaven tots quatre.

Co-candidatura jove

L’experiència de Pérez ha estat substituïda per la joventut de dos co-candidats que no superen els 35 anys d’edat. Confiat, amb jersei i sabatilles esportives, va pujar Josep Puigdengolas al faristol, el co-candidat que farà de número 1. «En un moment on ningú voldrà parlar-ne, nosaltres parlarem de Sant Boi«, va afirmar l’actual regidor de Medi Ambient i Entorn Natural, i Salut Pública. «Som experts en Sant Boi i tenim coneixement de la ciutat», va afirmar després de quatre anys de feina al consistori.

Puigdengolas també va passar a l’atac, no contra els socis de govern, sinó contra l’oposició, titllant de «feixista» el partit d’extrema dreta Plataforma per Catalunya, actualment amb tres regidors. L’ecosocialista no només va atacar la dreta, sinó que també va abordar altres fronts. «Hi ha alguns que no han trencat cap plat perquè mai han rentat», va alertar davant de formacions amb un discurs de regeneració però que encara no han demostrat res en la gestió.

No tot van ser atacs. També va proposar i va fer una defensa de la feina feta al govern municipal. Per lluitar contra una de les taxes d’atur més altes de la comarca, Iniciativa optarà per «atreure inversió millorant els polígons», impulsar la «contractació pública» i «ajudar les empreses que contractin a Sant Boi». A més, Puigdengolas va assegurar que volen convertir la ciutat «en un referent del turisme de proximitat» i va treure pit de la feina feta en la defensa del dret a l’habitatge, l’educació pública i la salut pública. Al final es va emocionar en reconèixer que «ha estat molt dur treballar aquests 4 anys» i admetent que la seva implicació política ha tingut conseqüències en la seva vida personal. L’altra cara de la política local.

Josep Puigdengoles i Alba Martínez durant l'acte // Jose Polo

Josep Puigdengolas i Alba Martínez durant l’acte // Jose Polo

Volen l’alcaldia

Abans de Puigdengolas va parlar la co-candidata que farà de número dos, la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez. No havia encadenat una frase quan ja va deixar clares les intencions del seu equip: «Guanyarem les eleccions!», va exclamar optimista i, a més, convençuda. Tot i admetre que són un «equip renovat» Martínez va posar de relleu la feina feta pel seu partit no només a l’administració, sinó també al carrer amb «més de 100 activitats organitzades». 

Joan Herrera durant el seu discurs // Jose Polo

Joan Herrera durant el seu discurs // Jose Polo

«La nostra presència al govern municipal ha estat vital per garantir les polítiques d’esquerres», va afirmar Martínez. Segons l’ecosocialista, durant els últims 4 anys de govern amb el PSC, Iniciativa ha «impregnat Sant Boi d’essència d’esquerres». No es va quedar aquí. «Estem satisfets de la feina feta però volem més», va alertar abans de tancar la seva intervenció amb una sèrie d’agraïments a títol personal.

Suport de Joan Herrera

I abans dels co-candidats va parlar Joan Herrera. El secretari general d’Iniciativa va bromejar amb l’alcaldessa socialista advertint que «en aquestes eleccions aspiren a guanyar»«Jo, com vosaltres, veig la gent que busca coses a les escombraries», va dir apel·lant a l’ànima del públic assistent. «La dignitat d’un país és la dignitat de les seves persones», va reivindicar el diputat que també va fer valdre la feina dues lluites on Iniciativa ha estat molt present: la lluita contra el feixisme i la lluita contra Eurovegas.

Recomanacions personalitzades