Josep Puigdengolas i Alba Martínez lideren la candidatura d’ICV a les eleccions municipals

Els regidors Josep Puigdengolas i Alba Martínez seran els números 1 i 2 respectivament de la candidatura dels ecosocialistes a les eleccions municipals de 2015. El partit aposta per la joventut de dos menors de 35 anys per substituir al veterà Luis Pérez. 

Josep Puigdengolas i Alba Martínez tenen l'experiència dels seus 4 últims anys com a regidors de l'Ajuntament. // ICV Sant Boi

Josep Puigdengolas i Alba Martínez s’han estrenat aquest mandat com a regidors de l’Ajuntament // ICV Sant Boi

L’assemblea Local d’ICV Sant Boi ha aprovat per unanimitat la candidatura conjunta conformada per Josep Puigdengolas, com a número 1, i Alba Martínez com a número 2. Unes eleccions primàries celebrades el passat 3 d’octubre amb només aquesta candidatura ha ratificat l’aposta dels ecosocialistes per la fórmula del colideratge a nivell local.

Aquest esquema ja és utilitzat pel partit en la coordinació nacional amb Joan Herrera i Dolors Camats i a nivell comarcal amb Arnau Funes i Candela López. El colideratge és entès pel partit com «un element més de transformació i renovació en el model i la cultura organitzativa», segons asseguren en el comunicat en el que han donat a conèixer les dos cares que encapçalaran la llista a les eleccions municipals de maig de 2015.

Amb aquest canvi, l’agrupació local d’Iniciativa aposta pel relleu generacional. El veterà Luis Pérez, de 59 anys i regidor des del 2003, cedeix el lloc a Josep Puigdengolas, de 33 anys, i Alba Martínez, de 31. Tots dos es van estrenar a l’Ajuntament al 2011.

El candidat a l’alcaldia d’ICV, Josep Puigdengolas, és actualment tinent d’alcalde de Medi Ambient i Entorn Natural i de Salut Pública. Criat a Marianao i actual veí del Centre, forma part de la Comissió Executiva Nacional d’ICV com a responsable de Dinamització i Activisme i és el secretari d’Organització de l’agrupació local de Sant Boi. «En els darrers anys, l’agrupació local d’ICV ha estat exemple de compromís amb la ciutadania, de bona organització i d’activisme», assegura Puigdengolas, que és diplomat en Gestió i Administració Pública i llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona. Abans d’assumir responsabilitats polítiques va treballar a l’Institut Català del Sòl i va col·laborar amb diferents entitats socials i projectes relacionats amb el medi ambient, la cooperació i els drets humans, destacant un projecte europeu d’anàlisi del conflicte armat i de protecció dels drets humans de la població indígena maia elaborat durant sis mesos a Guatemala.

La número 2 de la candidatura, Alba Martínez Vélez, ha crescut i continua vivint a Marianao. Des del 2011 és regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau i portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA. Dins de l’agrupació local del partit és la secretària de comunicació.«El bagatge acumulat des del 2011 és la base que ens permet encarar les properes eleccions municipals amb una voluntat clara de liderar la ciutat», assegura Martínez, que és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Postgrau en Cultura de Pau i resolució de conflictes per l’Escola de Pau de la UAB. La seva trajectòria professional l’ha desenvolupat en projectes comunitaris com el de Ràdio Marianao de la Fundació Marianao i ONG’s com Intermón Oxfam. També ha treballat a l’Institut de Formació Continua de la Universitat Pompeu Fabra.

Recomanacions personalitzades