Luis Pérez marxa d’ICV al no celebrar-se eleccions primàries obertes per escollir cap de llista

L’actual segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Boi i cap de llista d’ICV a les anteriors eleccions municipals, Luis Pérez, s’ha donat de baixa del partit. Pérez volia que es fessin primàries obertes per escollir cap de llista però la direcció de l’agrupació local es va oposar.

D'esquerra a dreta: Luis Pérez, Josep Puigdengolas i Alba Martínez durant la presa de possessió de Lluïsa Moret // dSantBoi

D’esquerra a dreta: Luis Pérez, Josep Puigdengolas i Alba Martínez durant la presa de possessió de Lluïsa Moret // dSantBoi

Discrepàncies en la manera d’escollir el cap de llista a les eleccions municipals del proper 24 de maig han portat a l’històric Luis Pérez a agafar la porta i marxar d’ICV, partit del que és regidor a l’Ajuntament des del 2003. Pérez volia que es fessin eleccions primàries obertes a tota la ciutadania, com ha fet el seu partit a molts altres municipis, però l’assemblea local va optar per limitar-ho a la militància, evitant d’aquesta manera sorpreses i garantint el resultat que buscaven.

El conflicte entre Pérez i els joves que s’han posat al front del partit va esclatar a l’octubre. No es van celebrar primàries obertes com demanava Pérez i es va escollir de manera interna a Josep Puigdengolas i Alba Martínez com a números 1 i 2. Segons es va informar a través d’un comunicat en aquell moment, la decisió havia estat aprovada per unanimitat per l’assemblea local d’ICV. I és que la dels dos joves que es van estrenar com a regidors al 2011 va ser l’única candidatura que es va presentar ja que Pérez no ho va fer davant la negativa a obrir-les a la resta de la ciutadania.

Van passar les setmanes i Luis Pérez va informar de que deixava el partit a finals del mes de desembre, però no ha sortit a la llum fins ara, quan el diari Ara ha fet públic que el tinent d’alcalde ecosocialista ha estripat el carnet. Pérez ha declinat fer declaracions a dSantBoi, però fonts municipals confirmen que té la intenció de mantenir el seu càrrec dins de l’equip de govern les setmanes que queden fins que finalitzi l’actual mandat.

Cap de llista dues vegades

Luis Pérez va ser el cap de llista d’ICV a Sant Boi a les eleccions municipals dels anys 2007 i 2011 i és membre de l’equip de govern municipal des de l’any 2003. Des de llavors ha estat al front de les regidories d’Educació i Civisme, sent tinent d’alcalde i regidor del barri de Marianao des de l’any 2007.

Nascut a Melilla al 1955, és mestre diplomat en Filologia Moderna. L’any 1973 va ingressar al Partit Comunista, posteriorment va continuar la seva militància a Huelva i als 80 va arribar a Sant Boi, on va ingressar al PSUC. Des del curs 1981-82 va donar classe a l’escola Massallera i l’any 1987 va formar part de la candidatura a les municipals sortint escollit regidor.

Recomanacions personalitzades